avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Activitate grecuecaterina26

Activitate grecuecaterina26

Va rog , inca o rugaminte ! La Primarie carui serviciu ma adresez ? Sa fie vorba de un caz social, adica la DGASPC ?
Multumesc !
Buna ziua ! Sunt presedinta unei Asociatii de Proprietari si in urma a numeroase sesizari telefonice, locatarii imobilului, inclusiv eu, suntem nemultumiti de modul de viata dus de proprietarii unui apartament unde locuieste o mama in etate de 94 de ani iubitoare de pisici,( detine in apartament 11 pisici ) si fiul ei recidivist condamnat penal in urma unui viol ) La ei in apartament este o mizerie de nedescris ; excremente de pisici peste tot, jeg si pe batrana si in apartament, nu au curent electric si blocheaza lumina de pe casa scarii lasand usa deschisa pt aintra lumina in casa, iar din apartamentul dansilor iese un miros irespirabil, ies gandaci care misuna peste tot, deci este imposibil sa mai convietuim.Are restante la utilitati( batrana ca ea este proprietara) in valoare de 13.234 lei , a fost actionata in judecata insa i s-a pus poprire pe pensie si atat, 400 lei lunar, insa asta nu ne ajuta sa acoperim debitul, nu da drumul la nimeni in casa, noi am mai anuntat sanepidul, politia, primaria etc...dar degeaba,.Mai nou, acum batrana merge la fiecare apartament, bate cu bastonul in usa locatarilor si cere de mancare . Va rog sa ma informati ce putem face deoarece noi locatarii am ajuns la saturatie. Batrana mai are 2 fiice care locuiesc in Bucuresti, insa nu le intereseaza de mama si fratele lor. Eu am numarul de telefon al uneia dintre ele, insa nu reaspunde la telefon. Consider ca aceste fiice au obligatia morala sa se ocupe de mama si fratele lor. Va rog sa ne ajutati cu un sfat competent, sa fac demersurile care sa duca la rezolvarea acestei situatii care ne -a adus la disperare. Va multumesc..
Va multumesc si va doresc o zi placuta !
Sunt Presedinta la o Asocioatie de Proprietari si 5 proprietari refuza sa plateasca fondul de reparatii de 20 de ani, de cand s-au mutat.Am trimis somatii cu confirmare de primire in care am stabilit un termen ptr a plati ,insa scrisorile s-au intors inapoi asa cum le-am trimis.Vreau sa-mi spuneti va rog, daca am dreptul conform Legii 196/2018 sa-i actionez in judecata, facand un proces colectiv ( pentru toti 5 ) si daca procedura cu scrisorile este indeplinita. Va multumesc!
IN CAT TIMP SE RASPUNDE LA UN MESAJ APLICAT IN DATA DE 21.12.2018 ?
M-am pensionat pentru limita de varsta conform art.58 din legea 263/2010
Art. 58 -
“Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap preexistent calității de asigurat beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:
b) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
Cand am depus dosarul de pensionare, respectiv in luna octombrie 2018 , ma aflam deja operata pe cord deschis si in concediu medical.In data de 15.12.2018 , am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta , iar doctorul m-a anuntat ca pericardul meu este inflamat, acumuleaza lichid si ca va trebui sa mai stau in concediu medical deoarece starea mea nu este buna.Nu stiu daca trebuie sa prezint decizia de pensie la serviciu pentruincetarea contractului de munca( cf art 56 din codul muncii, contractul inceteaza la comunicarea decizie de pensie de catre casa de pensii, insa daca eu ma aflu in concediu medical, cum se procedeaza? Nu cumvaar trebui , logic , sa primesc si pensie si concediu medical ?( CONTRACTUL FIIND IN PREZENT SUSPENDAT IN REVISAL ) ..Va multumesc !