Sunt Presedinta la o Asocioatie de Proprietari si 5 proprietari refuza sa plateasca fondul de reparatii de 20 de ani, de cand s-au mutat.Am trimis somatii cu confirmare de primire in care am stabilit un termen ptr a plati ,insa scrisorile s-au intors inapoi asa cum le-am trimis.Vreau sa-mi spuneti va rog, daca am dreptul conform Legii 196/2018 sa-i actionez in judecata, facand un proces colectiv ( pentru toti 5 ) si daca procedura cu scrisorile este indeplinita. Va multumesc!
Puteti dar datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu asa ca...discutati cu un avocat cat mai repede...
Mai puteti face si asta, daca se indeplineste conditia...
ART. 33
(9) Presedintele sau administratorul asociatiei de proprietari are obligatia solicitarii notarii in cartea funciara a debitelor mai vechi de 3 luni si care depasesc valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Birourile de cadastru si publicitate imobiliara vor proceda la notarea acestor debite in cartea funciara a locuintelor sau spatiilor cu alta destinatie.
(10) Notarea in cartea funciara a debitelor prevazute la alin. (9) este scutita de plata taxei de timbru.
Dacă nu s-a plătit fondul de reparații de atata timp cat au restanță respectivele ap. De ce au fost tolerați și nu au fost acționați in Instanță pentru neplata cheltuielor atata timp ? Acționarea in Instanță se face individual pt. fiecare ap. și conform Legii 196/2018 restanțierii trebuie afișați și la avizier și inșțiițați că urmează să fie acționți in Instanță pt. neplata cheltuielilor.
In legătură cu scrisorile recomandate chiar dacă sau intors inapoi raman probe la dosar , respectiv că nu a-ți dorit să se ajungă in Instanță și că ap. respective se fac vinovate că s-a ajuns in Instanță .