avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate Gica77

Activitate Gica77

Garanția de 10 ani se oferă numai la sistemul de încălzire propriu, adică cu centrala termica proprie. La sistemul centralizat comun al orașului, se oferă garanție 2 ani. Citiți cu atenție certificatul de garanție.
Buna ziua, mulțumesc ptr sfat, știu că răspund după aproape un an dar am acceptat varianta voucherului și am așteptat finalizarea Pandemiei. Contract nu exista ptr că a fost făcut prin intermediul scolii, am doar acel voucher in format electronic venit din partea firmei.

Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat a scris:

Aveti cumva si un contract?
Care au fost documentele care au stat la baza platii avansului?

Buna ziua, reînviu topicul după aproape un an de la acesta situație expusa de mine, am înțeles situația în care ne-am aflat cu toții din cauza pandemiei și acceptat ideea voucherului cu scopul de a-l folosi in vara aceasta în câteva locații recomandate de firma respectiva.....dar tot nu pot folosi voucherul într-o locație ptr că nu am reușit să obținut o rezervare pe motivul ocupării in totalitate de către grupuri organizate. Așadar, va rog , a trecut Pandemia, ce cadru legal exista ptr a primi banii înapoi ?? Sfatul firmei este de a rezerva în funcție de programul locațiilor, ceea ce mi se pare o aberație să-mi modific eu concediul după placul firmei/locațiilor.

Gica77 a scris:

Bună ziua, copilul meu urma sa plece într-o tabăra pentru copii care datorita situației actuale, nu se mai poate duce pentru ca nu-și asuma școala acest risc de îmbolnăvire. Problema apare la restituirea banilor pe care firma respectiva spune ca ne eliberează un voucher cu care nu am ce face pentru ca nu ajung în acea zona. Exista baza legala pentru recuperarea banilor sau banii sunt pierduți??? Firma organizatoare motivează ca banii au fost investiți, motive de genul acesta. Este vorba de suma de 600 lei pe care ii pot folosi cu alte cheltuieli. Mulțumesc anticipat.

Răspuns la discuția Ipoteca casa

MihailZC a scris:

Da - doar ca sa achitati taxele, altfel, nu e nevoie sa mergeti impreuna.

Mulțumesc.
Mulțumesc ptr răspunsul clar, după ce am răsfoit forumul am citit aici: [ link extern ]
Așadar, e corecta procedura de a merge la notariat împreună cu un reprezentant al băncii ??!!!
Bună ziua, reinviu topicul printr-o situație asemănătoare. Am achitat integral zilele trecute, un credit imobiliar făcut prin programul Prima Casa, printre altele mi s-a spus ca trebuie sa merg la notar cu un reprezentant al băncii ptr a ridica ipoteca, acum întreb ca un neștiutor: ipoteca nu se ridica automat dacă creditul nu mai exista?? Adică, poate rămâne o ipoteca pe un bun personal?? Ipoteca bănuiesc ca o pune banca sau Fondul de Garantare, nu eu personal... și atunci de ce trebuie sa plătesc eu ridicarea ipotecii dacă nu este pusa de mine?? Înțeleg ca după achitarea creditului devin proprietar cu drepturi depline, nu prea e logic, părerea mea. Am citit în C. Cv la Capitolul 3, S3 despre ipoteca și înțeleg ca banca se ocupa de radierea ipotecii, nu eu la notar. În speranța unor răspunsuri clare și pe înțelesul unui om de rand, va mulțumesc anticipat.
Bună ziua, copilul meu urma sa plece într-o tabăra pentru copii care datorita situației actuale, nu se mai poate duce pentru ca nu-și asuma școala acest risc de îmbolnăvire. Problema apare la restituirea banilor pe care firma respectiva spune ca ne eliberează un voucher cu care nu am ce face pentru ca nu ajung în acea zona. Exista baza legala pentru recuperarea banilor sau banii sunt pierduți??? Firma organizatoare motivează ca banii au fost investiți, motive de genul acesta. Este vorba de suma de 600 lei pe care ii pot folosi cu alte cheltuieli. Mulțumesc anticipat.
Va mulțumesc mult pentru răspuns.
Bună seara, intampin o nelamurire legata de o regula impusa de un proprietar al unui apartament la Constanța pe care vreau să-l închiriez câteva zile ptr sezonul estival. Am găsit un apartament de închiriat pe un site de anunțuri, am luat legătura telefonic cu proprietarul, am vorbit și detaliat condițiile rezervării dar printre condiții a spus ca îmi va opri un act de identitate (Ci sau permisul auto) ca o garanție pe perioada șederii mele în apartamentul lui. Pentru ca m-a iritat aceasta condiție, am întrebat de eliberarea unei facturi fiscale si care bineînțeles ca nu poate elibera asa ceva. Acum întreb, va rog : în baza cărei legi îmi poate opri un act de identitate ca o garanție atâta timp cât nu este persoana juridica??? Stiu ca exista o lege de protecție a datelor cu caracter personal, sunt conștient ca este ilegal aceasta practica de a opri un act de identitate, nu mai zic de evaziunea fiscala dar aia nu ma deranjează asa de mult ptr ca deja a devenit o tradiție în România. Ce ma sfătuiți dpdv legal?? Vreau sa închiriez acel apartament ptr poziția și conditiile lui dar nu sunt de acord cu acest aspect legat de actele de identitate. Mulțumesc anticipat.