Nu trebuie mers pe interpretare ci mers direct pe lege,,daca legea nu specifica clar atunci de ce o interpretare ar fi legala si alta ilegala?!In cazul ca se plateste impozitul de ce conteaza forma de contract?unii spun ca nu trebuie sa aiba caracter de continuitate activitatea civila,,,dar art 1766 cod civil pe contractul de furnizare servicii se spune clar ca poate avea si continuitate,,adica pe o anumita perioada sau in mod continuu,deci de ce unii ne baga pe anumita lege ,ocolind alta lege?!
unde scrie?! povesti comuniste
Art.1766 alin III spune: CAPITOLUL III
Contractul de furnizare
Art. 1766
Noţiune
(1) Contractul de furnizare este acela prin care o parte, denumită furnizor, se obligă să transmită proprietatea asupra unei cantităţi determinate de bunuri şi să le predea, la unul sau mai multe termene ulterioare încheierii contractului ori în mod continuu, sau să presteze anumite servicii, la unul sau mai multe termene ulterioare ori în mod continuu, iar cealaltă parte, denumită beneficiar, se obligă să preia bunurile sau să primească prestarea serviciilor şi să plătească preţul lor.
daca citim la SAU SA PRESTEZE ANUMITE SERVICII(nespecificat care) eu ca si companie pot sa angajez persoane fizice calificate sa desfasoare prin contract de furnizare munca,o anumita activitate catre companie si acestea sa fie platite conform intelegerii intre parti cu obligatia de plata a impozitului de 10% din codul fiscal..fara a mai fi necesara angajarea pe CIM?
Este posibil un contract in care angajatul sa fie platit dupa munca ,evitand contractul pe timp si obligatia la minim pe economie,astfel incat daca cineva lucreaza de 5 lei ,atat sa primeasca,iar daca lucreaza de 5000 de lei,atat sa primeasca?
Este posibila retinerea permisului auto in cazul in care :agentul constatator nu a fost la locul faptei (permisul retinut fiind ptrr depasirea vitezei in localitate avand 103 km/h desi era cam la iesirea din localitate),a fost surpins cu pistolul,dar cine a filmat nu era imbracat in uniforma,nu era nici o masina de politie in zona,agentul care a dat amenda nu era la locul initial,eu fiind oprit pe raza urmatoarei localitati,semnatura de pe procesul verbal difera de semnatura de pe dovada,apare corectura la valoarea amenzii de la 1 facut 2,,deci sunt sanse sa se castige in instanta in cazul in care se stie caci corb la corb nu isi scoate ochii?
Care este cea mai convenabila forma de plata legala prin reducerea impozitelor si motivarea angajatiilor? ..........Asta in cazul in care pornim de la salarul minim pe contract si rest de plata prin normarea muncii,dar sunt direct interesat de motivarea angajatiilor si plata mai putin catre impozite si taxe in mod legal,pentru optimizarea afacerii. ex, tichete de masa nesemnificativ, diurna nu e posibila,caut o alta solutie dar sa nu fie impozitul ca dupa salar.Multumesc