avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate Ndia

Activitate Ndia

Mulțumesc! Nu vom lăsa, de mâine căutăm un avocat.
După discuția cu dvs. așa vom proceda...mulțumesc mult de răspunsuri. Încă o întrebare...25 de zile calendaristice sau lucrătoare? ...scrie doar 25 de zile de la primirea prezentei comunicări.
Să evităm procesul...trebuie sa explic câteva lucruri cu iz de telenovela pentru a înțelege situația. Doamna daca se putea de la morga sa dezbatem moștenirea, mi-a cerut certificatul de deces, în condițiile în care inca era pandemie, iar tata a murit la Iași și l-am adus la Buzău...eu și fratele meu am avut toată bună voința, dar lucrurile nu se fac bătând din palme. Prin urmare am dezbatut succesiunea la 6 luni după deces, pe 8 noiembrie tatăl meu a făcut anul...au fost și alte cheltuieli...înmormântare, pomeni, ridicat cruce ( era de datoria noastra). Eu, pentru că fratele meu locuiește în Anglia, ca sa facem succesiunea a trebuit să caut actele pe la primărie ( fiindcă doamna ne tot zicea sa dezbatem moștenirea dar a refuzat macar o poza cu dovada că e coproprietar, noi nu am știut de acest act, știam de suma de 80000ron pe care i-a dat-o tatălui, dar atat). Deși avea actul translativ din 2016 la primărie eu am găsit actul vechi in care figurau părinții mei, pentru că nu înregistrase actul la primărie. Toate acestea le-am făcut sub îndrumarea unui notar. Într-un final ca să reușim să facem succesiunea, doamna notar a sunat-o pe doamna în cauză și i-a făcut o programare sa aducă actele. Povestesc toate aceste lucruri să înțelegeți că doamna a îngreunat situația...ea atât spunea că vrea 30000 €, inclusiv în aprilie că a găsit cumpărător, dar noi nu aveam succesiunea făcută. Suntem conștienți că trebuie să-și ia banii, fie că-i dam noi sulta fie prin vânzarea apartamentului, Și sa vă răspund la ce cere...atât scrie să dispună ieșirea din indiviziune și obligarea la plata cheltuielilor de judecată. Aveam la dispoziție 2 ani pentru succesiune, dar repet am făcut-o după 6 luni. Am simțit nevoia sa va povestesc toate aceste lucruri in ideea că în întâmpinare voi spune toate aceste lucruri, demonstrand faptul că noi am fost deschiși, nu am lăsat să treacă prea mult timp, deși tot doamna ne-a împiedicat, plus că lucrurile nu se fac așa repede și necesită și cheltuiala plus venirea fratelui meu din Anglia. Încă un aspect...o data nu ne-a întrebat dacă vrem să-i dăm contravaloarea...
Încă nu suntem hotărâți daca să-i dăm sulta sau sa se vanda. Vineri am primit plicul, și avem 25 de zile pentru a depune întâmpinare. Mulțumesc mult pentru răspuns!
Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul tatălui nostru 1/2 din apartament ( certificat moștenitor și intabulare carte funciara), iar pe cealalta jumătate în cotă de 1/2 este coproprietar o doamna cu care tatăl meu a stat ( nefiind căsătorit legal) după ce părinții noștrii au divorțat. Doamna are un act translativ de proprietate de dare în plata pentru stingerea sumei de 80.000 Ron. In acest moment doamna ne-a dat în judecată pentru ieșirea din indiviziune și obligarea la plata cheltuielilor de judecată . La notar apartamentul a fost calculat la valoarea de 52.000€. Încă nu am luat o hotărâre dacă-i vom plăti partea sau îl punem în vânzare, dar as vrea sa știu suma pe care o va primi doamna este de 80.000 Ron sau jumătate din valoarea apartamentului. Iar cheltuielile de judecată se refera inclusiv la acel procent pe care din cate am citit ea l-a platit când ne-a acționat? Menționez că tatăl nostru a decedat pe 8 decembrie 2021, însă doamna e foarte grăbită și în acest an a avut o atitudine destul de agresiva verbal atât cu mine cât și cu fratele meu. Noi am dezbătut moștenirea in iunie, dar în aprilie doamna ne suna că a găsit cumpărător, si ea vrea 30000€ că așa știe ea că se vând acolo apartamentele. ( ap. este în Buzău , doamna din Iași).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimabila doamna, dezinformezi total. Eu deja m-am interesat la un executor dacă și tatăl poate fi executat sa și respecte programul. Surpriza... normal ca și tatăl poate fi executat pentru hotărârea data de judecător, respectarea programului de vizita!!! Asa ca...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu... dvs,. nu înțelegeți! Am citit ce mi-ați trimis. La mine nu e vorba ca minora refuza, minora e încă minora și vrea nu vrea trebuie sa aibe legături cu tatăl ei. E vorba ca de ce legea pentru unii e muma și pentru alții e ciuma?În loc sa stau în aceasta dimineața lângă copilul meu. m-am dus și am depus plângere la politie. Și voi merge și eu la un alt executor, sa vedem dacă chiar asa stau lucrurile. De ce sa fiu penalizata eu? Nu pricepeți ca eu respect cu strictețe programul? Bun... înțeleg ca e,, dreptul,, domnului, dar măcar în perioada în care nu are program de vizita sa ne lase în pace, sa ne vedem de viata noastră, sa aștepte zilele de vizita să-i dea ce cadouri dorește el. Cunosc foarte bine cu cine am avut de a face, 9 ani de zile nu a știut de copil, nici învățătoarea nu l a cunoscut, mai nou nici diriginta nu-l cunoaște, deși din balconul locuinței vede curtea scolii... dar poate de acum încolo i se va dezvolta instinctul patern. Repet nu doresc altceva decât sa respecte programul sau măcar sa ne anunțe din timp ca nu vine, și în perioada din afara programului sa nu ne deranjeze. Dar nu voi renunță dacă continua cu aceasta hartuire nejustificata. Când știu ca nu sunt vinovata, merg pana n pânzele albe, și ar fi bine ca și alți părinți care sunt în aceeași situație sa procedeze la fel, poate asa se va schimba ceva.
Va întreb atât? Aveți copii? As vrea măcar un minut sa stați în ploaie, vânt și frig cu copilul și tatăl sa nu vina, ca nu are chef, sa așteptați sa vedeți, va pregătiți împreună cu copilul de Crăciun, vine nu vine, și atunci as vrea sa va vad, ca la teorie stam bine, practica ne cam omoară. Nu cumva ,,incurajați,, ca mamele de buna credință sa lase capul plecat, ca au avut curajul sa plece de lângă niște personaje iresponsabile și în timpul căsniciei? Și la ce mai îmi spuneți de mesaje, sa i dau mesaje, la ce bun dacă are dreptul sa facă ce vrea. Despre ce vorbim? Știți cum suna hotărârea? Obliga pârâtul reclamant la plata unei cote lunare de1/4 din venitul realizat la...., incuviinteaza pârâtului reclamant legături personale cu minora după următorul program. Și da lucrează și nu pe salariu minim asa cum a adus dovezi, dar am zis ducă-se, asta e. Unde vedeți doar dreptul la legături personale, comparați un copil cu dreptul de a conduce? Nu conduci nu e afectat nimeni, dar în acest caz, cine suferă și cine este afectat? Va zic eu... copilul. Închei aceasta discuție, ca se pare ca susțineți un individ iresponsabil care din păcate pentru mine nu e obligat sa respecte ce a hotărât instanta...dupa părerea dvs.

Cu aceasta problema ma confrunt eu, nerezidentul nu-și respecta programul, dar cică e dreptul lui. Nu pot sa diger asa ceva, credeti-ma! Nu doresc din prima decăderea din drepturi, dar cumva sancționat ar fi ceva. Și da, avocații spun de fata cu minorii, dacă nu dorești nu te duci, și atunci minorul crede ca poate face după bunul lui plac. Fals, trebuie sa aibe legături și cu celalalt părinte, fie ca-i place, fie ca nu-i place. Dar ce facem când nerezidenți sicanează continuu?
When a scris:

Martonze, de ce un copil care dorește timp cu tatăl lui totuși nu vrea sa doarmă la el? Sunt la mijloc multe detalii pe care nu le cunoaștem sau le cunoaștem și sunt prea multe de povestit din nou.
Ideea este următoarea, copilul nu ar trebui sa aibă drept de veto. Este o imbecilitate în opinia mea ca în România minorului i se da șansă să nu respecte legea dacă vrea însă ne așteptăm ca după 18 ani sa o facă și atunci da, adultul poate fi silit sa o facă indiferent de sentimentele lui.
Exista un program de legături personale, dacă nu se respecta unul dintre părinți trebuie decăzut din drepturi pentru ca abuzează, ori rezidentul ori nerezidentul.

Mulțumesc pentru răspuns! Care sunt obligațiile tatălui, ca din ce mi-ați răspuns are doar drepturi, drepturi pe care eu nu le încalc, le respect întocmai cum a hotărât judecătorul, nu cum dorește tatăl. Voi face plângere penala și voi merge și eu la un executor și voi cere respectarea programului, sa aibe și domnul obligații, nu doar drepturi. Și mai am o varianta după ce voi merge la executor, și va asigur ca el chiar nu respecta, sa cer modificarea programului, ca să nu stam în fiecare an de sărbători și eu și fata bibelouri sa vedem dacă domnul dorește sau nu dorește sa binevoiasca sa beneficieze de dreptul de a-și lua copilul. Autoritatea părintească este exercitata de ambii părinți, deci drepturile și obligatiile nu se împart în mod egal?