avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate cristinabaraila

Activitate cristinabaraila

din cate am citit pe forum, a spus ca are incheiat un act aditional cu privire la cladire, deci face dovada existentei cladirii. fiind proprietarul terenului este si prorietarul cladirii potrivit art 489si urm c.civ. cum inscrierea in cartea funciara nu are efect constitutiv de drepturi, ci doar pe acela de a face opozabile tertilor inscrierea dobadirii dreptului real, nu vad unde este legalitatea incheierii. daca as cumpara un teren cu o casa construita acum 100 de ani fara autorizatie cum as intabula.o?
ati putea incerca o plangere impotriva incheierii prin care s.a respins cererea dvs de intabulare a constructiei.
poti sa imi dai si mie hotarari cu suplimentul postului si al treptei de salarizare? cum ati fixat cuantumul ca in lege nu sunt stabilite.
din pacate, calitatea de functionar public este un dezavantaj astazi in romania. practica inaltei curti de casatie si justitie exprimata in recursurile in interesul legii este aceea ca functionarii publici nu beneficia decat de drepturile strict prevazute de lege pentru ei si ca nu pot negocia. chiar in 2008, prin decizia nr. 14 , curtea a statuat ca aloca'ia individuala de hrana sub forma tichetelor de masa nu se poate acorda judecatorilor, procurorilor, personalului auxiliar de specialitate si functionarilor publici, iar pentru personalul contractul din cadrul instanteor si parchetelor, aceste beneficii nu reprezinta un drept, ci o vocatie, ce se poate realiza doar in conditiile in care angajatorul are prevazute in buget sume cu aceasta destinatie si acordarea acestora a fost negociata prin contractele colective de munca. deci, bugetarii se impart in 2 categorii:
- functionarii publici care nu au absolut nici un drept si au salariile cele mai mici si nu pot negocia drepturi prin contractul colectiv de munca
- contractuali care pot negocia drepturi prin contractul colectiv de munca
Răspuns la discuția contestatie proces-verbal!!!!!
aplicabilitatea dispozitiilor art. 32 alin1 din O.G. 2/2001 a fost suspendata pe o perioada de 52 de zile pentru ca au fost declarate neconstitutionale, iar dupa trecerea acestui termen si.au incetat aplicabilitatea pentru ca leguitorul nua pus in concordanta dispozitiile acestui articol cu prevedrile constitutionale. prin urmarea, incetand aplicabilitatea dispozitiilor art. 32 alin 1 din o.g. 2/2001, organul constatator nu mai e obligat sa inainteze plangerea instantie de judecata. agentii constatatori chiar fac mentiune pe procesul verbal ca plangerea se depune la judecatorie.
Răspuns la discuția contestatie proces-verbal!!!!!
pai pot sa nu o inainteze instantei pentru simplul motiv pentru ca nu mai au aceasta obligatie.
Răspuns la discuția contestatie proces-verbal!!!!!
plangerea contraventionala se depune numai la judecatorie potrivt O.G. 2/2001. te sfatuiesc sa depui din nou plangerea la judecatorie daca mai esti in termen. organuil constatator nu poate reveni asupra procesului verbal. instanta de judecata este cea care verifica temeinicia procesului verbal sub toate aspectele.