1) pentru o perioada anterioara anilor 2000, adica (1984-1988) daca in cartea de munca este trecut doar "sporul de lucru in subteran" si "sporul pt conditii deosebite" este de ajuns pentru dovedirea grupei de munca 1, sau trebuie sa ma deplasez la fiecare angajator si sa-mi iau adeverinte pt ca in cartea de munca nu a fost trecut asa ceva?
2)In perioada 1988-2007 am lucrat cu material exploziv in vederea puscarilor intr-o cariera de piatra. Am dreptul la grupa de munca1?
Daca amdreptul si aceasta grupa nu a fost trecuta in cartea de munca, dar pot dovedi cu documentele "dispozitiile depuscare" care in mod sigur se afla in arhiva societatii, cum pot beneficia de drepturile care mi se cuvin?
Dupa cate am inteles societatea nu a declarat la ITM salariatii cu grupa de munca.
Si daca conductele de caldura nu mai trec pe la mine prin apartament mai exista notiunea de "caldura radianta"?
Mai exista vreo obligatie a mea fata de Asociatia de Proprietari cu privire la intretinerea conductelor de caldura?
1.Locuiesc intr-un bloc la care incalzirea se face cu agent termic de la RADET. In urma cu aproape 2 ani mai multi locatari ne-am racordat la reteaua de gaze naturale a orasului obtinand acordul vecinilor de a monta in scara blocului instalatiile aferente. Problemele incep abia dupa : o parte avem centrale de apartament pe gaze, o parte se incalzesc de la RADET. De catre cine se suporta cheltuieli aferente intretinerii conductelor de apa calda si caldura daca noi ne-am debransat de la aceasta retea (atentie cu acordul vecinilor) si avem instalatie separata?
Eu am citit HG400/2003 si nicaieri nu gasesc un articol care sa prevada si situatii in care exista 2 modalitati de distributie a agentului termic in acelasi bloc si modul de repartizare al cheltuielilor aferente. Se poate hotari prin Statutul Asociatiei modul de plata privind intretinerea instalatiilor in cazul in care intr-un bloc exista mai multe tipuri de centrale? sau exista alta modalitate?
2. In acelasi bloc fostul administrator si presedintele blocului pe care eu nu-i cunosc pt ca sunt un locatar mai nou, in urma cu cca. 4 ani au delapidat o suma de bani considerabila la vremea respectiva (aproximativ 100 milioane lei vechi) si nu s-a luat nici o masura.
Astazi in Adunarea Generala a Asociatiei s-a pus problema sa ii actionam in instanta. Este prea tarziu, exista o lege in care se spune ca aceste fapte se prescriu dupa o anumita perioada de timp?