AVLIL, cred ca trebuia ca eu sa fiu mai explicit.
Intradevar, locuiesc in acel apartament, impreuna cu mama mea. Si binenteles ca platesc impozit.
Cand am spus ca nu am preluat nici un bun de la tatal meu, am crezut ca acest apartament nu intra in discutie, pentru ca a vut loc un proces de partaj intre parintii mei, iar mama mea a trebuit sa achite o suma de bani pentru partea tatalui meu.
Va multumesc tuturor pentry sfaturile voastre.
O sa va rog sa-mi permiteti sa revin la dvs cu intrebari, daca o sa fie cazul, dupa ve voi merge la un notar.
Buna ziua din nou
AVLIL, situatia e cam asa:
- in primul rand, vorbim de bunuri imobile ramase la bunicii mei, parintii tatalui meu, decedati inainte de anul 2000
- tatal meu a decedat in anul 2000, in acel moment, el fiind divortat de mama mea
- nu stiu daca, pana in momentul decesului tatalui meu, el, impreuna cu sora lui, au acceptat / dezbatut / stabilit masa succesorala de pe urma parintilor lor. Si nu stiu nici unde as putea verifica chestiunea asta
- apoi, de la decesul tatalui , eu nu am mers niciunde ca fac acea acceptare a mostenirii, pentru ca pana acum cateva zile nici nu auzisem de asa ceva :( . Deci, nu am fact-o. In perioada aceia m-am gandit sa las acest lucru, pentru cand " va fi timpul" . S-ar putea sa fi procedat gresit
- referitor la masa succesorala de care vorbim, am cunostinta de o parte din bunurile imobile, din aceiasi localitate, altele fiind prin imprejurimi si nu cunosc locatia exacta.
- Nu am preluat nici un bun de pe urma tatalui meu. Nu stiu daca faptul ca locuiesc in acelasi apartament pentru care parintii mei au facut proces de partaj , poate fi inclus in aceasta categorie.
Revin cu o informatie importanta cred eu si de care am uitat...'
Am avut o discutie cu sora tatalui meu despre acest lucru si mi-a spus ca nici nu vrea sa auda despre dezbatere.
Referitor la ce a intrebat Todinca Veronica,....sora tatalui meu foloseste in acest moment bunurile respective.
In acest caz , mai este de actualitate notarul public, sau trebuie sa ma adresez instantei?
Multumesc.
Buna ziua,
Chiar daca raspund cu intarzaiere, dati-mi voie sa va multumesc pentru sfaturile dvs.
Din ce desprind eu din sfaturile dvs, in primul rand trebuie sa merg la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului,
pentru obtinerea certificatului de mostenitor.
Apoi, am inteles ca este dif intre dezbaterea succesiuni si acceptarea sau nu a succesiunii. De asemenea, banuiesc ca cea de-a doua nu poate avea loc fara deschiderea primeia , corect ? Deci, trebuie sa vad si daca a avut loc dezbaterea succesorala. Dar, bunurile imobile de care vorbim, au fost mostenite de la parintii tatalui. Pe aceste bunuri, oare nu ar trebui sa vad daca s-a facut o dezbatere de succesiune intre tatal meu si sora lui?
Multumiri pentru Roxanel, Todinca si Cora 2006
Buna ziua
Va sunt recunoscator daca ma puteti ajuta si pe mine cu ceva informatii despre dezbaterea succesiunii.
Tatal meu este decedat din anul 2000, in acel moment el si mama mea fiind divortati, mama preluand numele dinainte de casatorie. Bunicii mei de pe tata sunt si ei decedati inainte de anul 2000.
Tatal meu mai are o sora.
Avand in vedere ca au trecut 9 ani de la moartea lui, eu mai pot cere dezbaterea succesorala?
Trebuie sa va mai spun ca nu am cunostinta ( si nu am fost informat in nici un fel de catre nimeni), ca ar fi avut loc vreo astfel de dezbatere. Pt ca, tot citind diverse opinii, se spune ca " Dreptul de optiune succesorala se poate exercita in termen de 6 luni de la momentul deschiderii mostenirii."
In conditiile in care pot face acest demers, care sunt pasii necesari ce ar trebui sa-i fac?
Va multumesc foarte mult !
Buna ziua
Va sunt recunoscator daca ma puteti ajuta si pe mine cu ceva informatii despre dezbaterea succesiunii.
Tatal meu este decedat din anul 2000, in acel moment el si mama mea fiind divortati, mama preluand numele dinainte de casatorie. Bunicii mei de pe tata sunt si ei decedati inainte de anul 2000.
Tatal meu mai are o sora.
Avand in vedere ca au trecut 9 ani de la moartea lui, eu mai pot cere dezbaterea succesorala?
Trebuie sa va mai spun ca nu am cunostinta ( si nu am fost informat in nici un fel de catre nimeni), ca ar fi avut loc vreo astfel de dezbatere. Pt ca, tot citind diverse opinii, se spune ca " Dreptul de optiune succesorala se poate exercita in termen de 6 luni de la momentul deschiderii mostenirii."
In conditiile in care pot face acest demers, care sunt pasii necesari ce ar trebui sa-i fac?
Va multumesc foarte mult
Pai cu angajatii e clar acum pentru mine.
Cu trecerea masinii pe firma, mai trebuie sa studiez.
Oricum, ceata s-a mai risipit:)
Multumesc foarte mult pentru informatiile si sfaturile dvs.
Sincer, cand am postat intrebarile pe forum, nu credeam ca sunt asa multe persoane dornice sa
te ajute cu parerile si sfaturile lor.
Sper ca odata sa fiu si eu de folos cuiva, cu un sfat sau o parere:)
Multumesc din suflet tuturor celor care au raspuns !!
Acum sunt lamurit in ceaa ce priveste angajatii. Multumesc: :)
In ceea ce priveste administratorul, asociatul unic indeplineste rolul de administrator sau trebuie un act aditional la actul constitutiv?
Intradevar, bunul a fost cumparat prin credit auto, si este posibil ca banca sa nu permita vinderea sau inchirierea. Voi analiza contractul cu atentie.
Activitatea mea nu e de productie, ci de consultanta.
Si totusi,.....nu sunt lamurit pe deplin asupra necesitatii de a avea angajati pentru a desfasura o activitate.
Observ ca si parerile sunt impartite. Exista vreo lege in acest sens?
Multumesc.