avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate enic

Activitate enic

Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc vechi, avand o cota indiviza de teren in folosinta. Primul proprietar, dupa cumpararea in rate a apartamentului, a dobandit si titlu de proprietate in baza legii18/1991 pentru acea cota. El a vandut fiului sau apartamentul, insa in actul notarial terenul apare in folosinta, desi in acel moment era emis deja titlul de proprietate. Dupa decesul fiului, apartamentul a fost dobandit de catre sotia acestuia in baza unei sentinte judecatoresti. Am achizitionat de la ea, iar dupa am intrat si in posesia titlului de proprietate pe numele proprietarului initial.
Exista posibilitatea sa se intabuleze dreptul de proprietate asupra acelei cote ? Si daca da, care ar fi procedura?
Problema e ca oficial inca nu s-a schimbat nimic. Insa practic da - adica includerea acelei ore si modificarea atributiilor. Nu i s-a prezentat o alta fisa de post, nici un regulament intern modificat. Din aceasta cauza intrebam ce ar trebui sa faca din punct de vedere legal.
Am inteles, insa angajatorul are si obligatia de a prezenta angajatului fisa postului, ceea ce in cazul de fata nu s-a intamplat. Mai mult, a fost informata verbal ca are niste atributii ca si inainte, iar dupa cateva zile a fost informata tot verbal ca nu mai are.
In ceea ce priveste pauzele, stiu ca pot fi stabilite prin regulamentul intern, dar angajatorul nu are obligatia legala de a informa angajatii pentru ca acestia sa semneze ca au luat la cunostinta? Totusi in cazul celorlalti s-au semnat acte aditionale pentru aceasta schimbare...
Revin urgent cu o intrebare privind intoarcerea la munca dupa CCC. Angajata s-a intors pe acelasi post cu acelasi salariu dupa o sesizare la ITM. In timp ce contractul ei prevede 8 ore, la contractele colegilor s-au facut acte aditionale pentru 8 ore munca si 1 ora pauza. In acelasi timp i s-au luat din atributiile de manager pe care le avea dar s-a refuzat si prezentarea unei noi fise de post.
Poate refuza legal ora de pauza si sa stea doar cele 8 ore de program? Cum poate proceda legal in ceea ce priveste fisa postului pentru a nu ajunge in situatia de a se imputa mai tarziu ca nu si-a indeplinit atributiile? Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea a venit ca urmare a interpretarii legii de catre angajator, care sustine ca are aceasta obligatie doar 6 luni.
adica teoretic ar insemna 1 an si 1 luna atat cat timp se afla in plata stimulentului la care se adauga cele maxim 6 luni?
Dupa un concediu de crestere a copilului de 11 luni, o angajata ar trebui sa revina la munca incepand cu 1 aprilie, pentru a beneficia de stimulentul de insertie. Angajatorul a informat-o verbal ca postul sau se va desfiinta de la 1 mai, data la care angajatorul credea ca persoana respectiva se va intoarce la munca ( in fapt atributiile respective vor fi preluate de catre alt departament) si i s-a propus revenirea la munca in alta locatie unde programul de lucru ar fi prelungit si cu un salariu mult mai mic.
In acelasi timp, angajatei i s-a semnat cererea de reintoarcere pe acelasi post.
Tinand cont ca angajata a optat pentru 1 an de concediu pentru a beneficia de stimulentul de insertie, teoretic, care este perioada in care angajatorul nu poate sa o concedieze?
Răspuns la discuția sinteze admitere barou
multumesc alex, am primit e-mailul.
Răspuns la discuția sinteze admitere barou
va rog, daca se poate as dori si eu sintezele. Adresa mea este enickym@yahoo.com . Multumesc anticipat.
am inteles, multumesc, stiam dar speram sa fie o posibilitate.... persoana a fost angajata doar " pe hartie" pentru a fi ajutata, fiind ruda a angajatorului. De aceea platirea contributiilor dupa data la care trebuie sa iasa la pensie e oarecum " inoportuna ".... si nu vad ce motive ar avea sa respinga dosarul.