avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc vechi, avand ...

Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc vechi, avand o cota indiviza de teren in folosinta. Primul proprietar, dupa cumpararea in rate a apartamentului, a dobandit si titlu de proprietate in baza legii18/1991 pentru acea cota. El a vandut fiului sau apartamentul, insa in actul notarial terenul apare in folosinta, desi in acel moment era emis deja titlul de proprietate. Dupa decesul fiului, apartamentul a fost dobandit de catre sotia acestuia in baza unei sentinte judecatoresti. Am achizitionat de la ea, iar dupa am intrat si in posesia titlului de proprietate pe numele proprietarului initial.
Exista posibilitatea sa se intabuleze dreptul de proprietate asupra acelei cote ? Si daca da, care ar fi procedura?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:17, 3 Septembrie 2023
Se poate obtine titlu de proprietate asupra terenului numai in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere drept de proprietate din cf tomaioan tomaioan Buna ziua.Va supun atentiei o problema mai delicata.In anul 2007 in baza titlului de proprietate prin Oficiul de cadastru am intabulat un teren intravilan de ... (vezi toată discuția)
Cum dobandesc proprietatea unui teren aflat in folosinta? Luminitza_05 Luminitza_05 Buna ziua! Cum m-ati sfatui sa procedez? BF (in calitate de mostenitor al sotilor CC si Ctin) dobandeste in urma unui act de partaj voluntar dreptul de ... (vezi toată discuția)
Carte funciara teren - apartament cumparat cu legea 112/1995 Alexpunctdinu Alexpunctdinu Buna seara, Am o intrebare: am un apartament pe care l-am cumparat in 2011 de la AFI prin legea 112/1995. I-am facut intabulare si cadastru, iar in ... (vezi toată discuția)