BF (in calitate de mostenitor al sotilor CC si Ctin) dobandeste in urma unui act de partaj voluntar dreptul de folosinta al unui imobil. Terenul pe care se afla imobilul a fost trecut in proprietatea statului in baza art. 47 alin 2 din legea 4/1973 si urmeaza regimul juridic prevazut de legea 18/1991.
In acest sens, am depus cerere la Primarie cu toate actele, inclusiv decizia de preluare in vederea eliberarii titlului. Pana aici nu sunt probleme.
In curte sunt 160mp conform planului si ultimelor masuratori. Initial lotul a fost de 184mp. De la primarie mi-au spus ca ei ne dau act pt cei 92mp trecuti in decizia de preluare iar pt diferenta sa mergem pe uzucapiune in instanta.
Imobilul cu terenul de 184mp a fost cumparat in 1942 in cota indiviza de sotii PE si PGh. In 1976 sotul Pgh a decedat iar sotia supravietuitoare cu ocazia deschiderii succesiunii a mostenit dreptul de proprietate asupra imobilului integral si dreptul de folosinta asupra terenului in cota indiviza pe durata existentei imobilului.
Sotia PE a vandut imobilul si dreptul de folosinta lui DM in 1980 si care la randul sau a vandut sotilor CC si Ctin in 1982.
Sotii CC au decedat insa au locuit acolo inca din 1982 de cand au cumparat impreuna cu familia, inclusiv mostenitorul BF care inca locuieste.
De unde, ma sfatuiti, sa incep cautarile? Credeti ca merita acest proces? cat ar dura? Ce se intampla daca dupa obtinerea titlului de proprietate asupra celor 92mp vand, noul proprietar cum ar putea sa intre in proprietatea diferentei de teren care este disponibila - fara cadastru sau intabulare?
#-o
terenul trecut in titlul de proprietate nu se poate vinde. Intai trebuie sa il intabulati in cartea funciara , apoi sa il puteti vinde. Titlul de proprietate va confera doar dreptul de folosinta.
Singurul document care atesta proprietatea este cartea funciara.