avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTUL JURIDIC ITI DOVEDESTE PROPRIETATEA SAU SE POATE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTUL JURIDIC ITI DOVEDESTE PROPRIETATEA SAU SE POATE SI FARA? CA ALTORA NU LE PASA DE EL

Buna la toti utilizatorii,

-cine stie raspunsul la problema ca instanta....
:((
- daca am cumparat in 1982 prin act autentificat o casa cu nr. x si teren in suprafata de 2877 mp ( teren aflat in proprietatea CAP si stat la acea data, dar cara fusese luat de la vanzator in perioada comunista)pe care se afla o alta casa z, insa in cf toata suprafata de 2877 mp apartinea casei x care era intabulata[ pe numele celui care ne vanduse casa. Terenul se afla sub 2 pozitii:
- pozitia 1 unde se afla proprietate lui cumparata de cand era minor;
- pozitia 2 unde se aflau ceilalti mp pana la suprafata totala si casa x.( proprietatea cumparata de el prin act notarial de la cei 3frati pe care ii avea).
Prin contractul incheiat in 1982 ,, numitul... .vinde numa' casa nr. x de sub pozitia 2 suprafata (pozitia1+pozitia2)250mp la stat. 250 primeste de la stat in folosinta si 2377 CAP.
Doresc sa mentionez ca folosim doar o parte din teren deoarece pe cealalta parte se afla casa y si aproximativ cealalta parte din teren unde a locuit unul din cei 3frati care si-au vandul partea de proprietate celui de la care am cumparat noi in anul 1982.(noua ne-a fost mila de batranel si cu toate ca stiam ca terenul ne apartine noua in totalitate nu i-am cerut sa plece).
Am fost intabulati in cartea funciara asupra casei x iar terenul era trecut sub o alta pozitie deoarece doar legile de atunci nu permiteau intabularea terenului pe numele nostru.(vb de acea partea a tarii unde exista carte funciara, Transilvania
Vanzatorul moare in 1994 iar copii lui in 2001 dezbat succesiunea dupa tatal lor.(la inceput doar pozitia 1). O vinde mai departe fetei batranelului care locuieste la casa y si aceasta mai dobandeste prin uzucapiune( noi nu am facut parte din proces) s-a desfasurat procesul doar intre ea si ''mostenitori'') 720mp , ajungand astfel sa fie proprietara pe jumatate din suprafata totala dr 2880mp.
Instanta a putu face uzucapiune fara sa tina cont de FAPTUL CA PROPRIETARUL NU DECEDASE DE 20 ANI? NU SE APLICA DECRETUL 115/1958 SI DECRETUL 86/2007 ALE SECTIILOR UNITE ALE INALTEI CURTI?
SI FAPTUL CA TREBUIA SA FIM CHEMATI SI NOI PARTE IN PROCESUL DE UZUCAPIUNE?
Am introdus actiune ''rectificare carte funciara'' iar instanta a considerat ca cel ce ne-a vandul noua este proprietar asupra suprafetei de teren la data decesului sau si ca are mostenitori???#-o
Am mai introdus o actiune impotriva intocmirii de carte funciare si am mai deous si alte cereri (care s-au disjuns) cu privire la anularea certificatului de mostenitor si aa actelor ce l-au urmat si sa se constate ca suntem proprietari de drept asupra suprafetei de 2877mp.Bineinteles ca instanta ne-a respins capetele de cerere admitand doar faptul ca suntem proprietari doar pe 1440mp(adica juma) din suprafata totala de 2880mp. Acum asteptam sentinta redactata.
A, sa nu uit cu toate ca ma depus acte juridice care aratau dreptul nostru de proprietate( act sub semnatura privata, act autentic de v/c si intabulare cf) instanta a considerat nevoia de proba cu martori care bineinteles au spus ca vanzatorul ne-a vandut jumate din teren pt. ca ei stiau ca atat avea si nu cunosteau faptul ca in 1968 a cumparat toate celelalte 3parti de la fratii lui.
NU STIU IN CE MASURA AM REUSIT SA MA FAC INTELEASA, VREAU SA INTREB DOAR ATAT?
DUPA D-VOASTRA CEI CARE IMI VOR CITI MESAJUL, SUNTEM PROPRIETARI PE INTREAGA SUPRAFATA?
Cu multumiri tuturor acelor care imi vor raspunde.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema cu niste tereuri pentru care doresc o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparere astfel: Am cumparat ... (vezi toată discuția)