avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate hevior

Activitate hevior

lupalb13 a scris:

Din punctul meu de vedre ,este un abuz tipic bancar!Ducetiva la OPC,sigur vor mai primi o amenda!


Pai asta intentionez, dar mi-am propus inainte sa am niste dovezi clare: sa vad formula de calcul din mai 2008, sa vad evolutia ratei interne de finantare a ING Bank. Problema mea e ca nu am acces la aceste informatii si nu inteleg de ce? Am un contract cu ei si ar trebui sa-mi ofere aceste informatii dar ma gandesc sa nu cumva sa-mi ofere niste date care le convine lor. Am trimis un e-mail si la contact@ing.ro sa vad ce mi se raspunde.

As mai vrea sa stiu daca voi continua sa platesc ratele (chiar daca am impresia ca sunt incorecte, dar nu vreau sa primesc penalitati ulterioare) atunci inseamna ca "admit tacit" ca sunt de acord cu ele si pierd dreptul de a le contesta corectitudinea?
In luna mai 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca (in euro) la ING Bank.

In contract scrie asa:

Rata dobanzii folosita pentru calcularea primelor 12 rambursari: 7,25%, calculata ca suma intre:
Rata de referinta: 3,50%
Marja: 3,75%
Dobanda Anuala Efectiva (DAE): 7,99%


In ANEXA nr.3 - Calcularea dobanzii si a comisioanelor se specifica:
1. Rata de Referinta pentru acest Credit va fi rata interna de finantare a ING Bank aferenta unor fonduri pe 1 (un) an.
2. Valoarea marjei va ramane neschimbata pe intreaga durata a Creditului.


Acum, dupa 12 luni, conform contractului se recalculeaza rata dobanzii. Bineinteles ca am avut o surpriza neplacuta: rata a crescut cu 45 euro de la 361,55 la 407 in conditiile in care EURIBOR a scazut mult.

Am cerut sa mi se explice cum se calculeaza rata de referinta si am primit o foaie A4 nestampilata, nesemnata, pe care scrie:
rata de referinta = rata de piata + costul rezervei + 5%, unde:
rata de piata = rata de dobanda reprezentativa pentru perioada de finantare determinata si moneda creditului (de exemplu media EURIBOR la 12 luni, calculata pentru ultima luna calendaristica incheiata).
costul rezervei = costul suportat de ING Bank cu rezervele minime obligatorii stabilite de catre BNR.
5% reflecta riscul de lichiditate.


In primul an, rata de referinta a fost de 3,50%. In conditiile in care, rata de piata si costul rezervei nu pot avea valori negative (poate ma insel), problema apare la acest 5% care reflecta riscul de lichiditate.

Intrebarile mele sunt:
1. Unde pot gasi acest "risc de lichiditate" sa vad valorile din mai 2008 si aprilie - mai 2009? (de preferat din alta sursa decat ING Bank).
2.Cum pot afla formula de calculare a ratei de referinta in mai 2008?
3.Este legal sa se modifice formula de calculare a ratei de referinta pe parcursul contractului?

Precizez ca in contract nu este specificata nici unde formula de calculare a ratei de referinta.
Ma intereseaza f mult acest subiect pt ca sunt in aceeasi situatie. Ca urmare, am lasat o sesizare la RDS (cu nr de ordine) si dupa 1 luna am fost sunat ca sa mi se spuna ca pana nu-si recupereaza datoriile (de la fostul proprietar sau de la mine) RDS nu mai face alt contract la adresa mea pt ca exista unul.
Concluzia: ORI preiau contractul vechi cu datoriile respective (nu stiu daca este legal tinand cont ca vechiul proprietar e de negasit si deci va fi absent cand preiau contractul), ORI ma ling pe bot de RDS. Prima varianta nici nu intra in discutie iar a doua mi se pare ca imi incalca drepturile si ma marginalizeaza.
As dori sa-mi spuneti daca exista o lege care sa ma apere in incercarea mea de a avea acces la serviciile oferite de RDS.
RDS are dreptul de a-si alege clientii? NU am nici o datorie la ei, nu le-am gresit cu nimik si ei refuza sa-mi faca contract pt ca vechiul proprietar nu-si plateste datoriile. O Doamne, in ce tara traim ...
Am carnetul de munca la o unitate bugetara cu program de 7h pe zi. Cu aproximativ 4 luni de zile in urma am incheiat o Conventie civila de prestari servicii cu o firma particulara. Am incercat sa aflu ce implica aceasta conventie civila si am primit raspunsuri contradictorii. As vrea sa-mi lamuriti unele aspecte legate de aceasta conventie civila:
1. Mai este legala?
2. Trebuie inregistrata la Administratia finantelor publice sau la alta institutie de acest gen?
3. Pt aceasta conventie trebuie sa fiu P.F.A sau P.F.?
Am inteles. Daca voi conduce (dupa terminarea celor 30 de zile) nu o sa ma pot legitima. Ce sanctiune risc? (am dreptul de a conduce dar nu am permisul la mine). Se cumuleaza cu sanctiunea anterioara (risc sa mi se suspende permisul din nou) sau primesc amenda pt ca nu am actele la mine?
Am o problema. Mi s-a suspendat permisul pt 30 zile. Problema este ca eu lucrez in Brasov iar permisul meu de conducere e pe judetul Hunedoara. Intrebarile mele sunt:
1. Dupa trecerea celor 30 de zile pot cere eliberarea unei adeverintze pt a putea conduce pana la Deva ca sa-mi ridic permisul sau nu am nici o sansa si trebuie sa merg cu trenul ca sa ridic permisul?
2. Unde trebuie sa ma adresez pt a-mi muta dosarul de la HD la BV? (in C.I. am domiciliul de BV)