avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Preluare datorii RDS pt proprietar nou adresa???
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Preluare datorii RDS pt proprietar nou adresa???

Buna ziua! De curand sunt proprietarul unui apartament .Au fost verificate toate datoriile casnice ce sunt prevazute in actele notariale .

Am vrut sa-mi fac contract RDS pentru ca am vazut un racord pe scara si era un cablu tv si unu ethernet intrand in apartament.Stupoare insa , apartamentul fiind inchiriat inainte catorva persoane acestia au acumulat datorii de 2 mil.Au plecat bine mersi probabil .
Nu ma intereseaza acest aspenct atat timp cat datoriile sunt pe numele vechiului proprietar.
Dupa ce am mers la RDS in dorinta de a face un nou abonament pe alt nume dar la aceeasi adresa acestia mi-ai cerut sa platesc datoria.Le-am cerut sa-mi emita o factura cu datoriile ce trebuie sa le platesc sa inaintez un dosar la anpc , acestia au spus ca nu pot sa-mi emita pana nu platesc.
Oricum nu am de gand sa platesc acele 2 milioane pt care fostul proprietar in cunostinta de cauza nu are de gand sa le achinite dar totusi eu de ce nu pot face contract nou?

Totusi cand fostul proprietar a facut contractul o persoana bipeda homo-sapiens cu o carte de identitate s-a deplasat la RDS si a semnat contractul nu apartamentul singur!

As dori sa stiu daca este vre-o sansa sa-mi fac abonament in viitor fara a plati datoriile , sau in caz de nu le platesc, daca voi fi influentat de acele datorii in alt mod.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:32, 30 Ianuarie 2009
=D> corect societatea prin angajatii sai nu inteleg ca imobilul nu se confunda cu proprietarul si ca debitorul lor nu este actualul proprietar si nici apartamentul nu este beneficiarul conectarii la cablu dar probabil isi imagineaza ca in acest mod vor reusi sa recupereze paguba suferita si considera ca varianta este facila
Nu esti obligat sa platesti aceste datorii caci creanta lor nu se poate satisface prin somarea ta la plata a datoriei altuia si nici nu se pot indrepta impotriva bunului imobil care nu mai este proprietatea debitorului lor
Din pacate ingustimea mintii angajatilor ramane o dilema dar poate vei reusi sa treci de "amabilii" de la ghiseu si sa discuti cu superiorii
Succes
Ma intereseaza f mult acest subiect pt ca sunt in aceeasi situatie. Ca urmare, am lasat o sesizare la RDS (cu nr de ordine) si dupa 1 luna am fost sunat ca sa mi se spuna ca pana nu-si recupereaza datoriile (de la fostul proprietar sau de la mine) RDS nu mai face alt contract la adresa mea pt ca exista unul.
Concluzia: ORI preiau contractul vechi cu datoriile respective (nu stiu daca este legal tinand cont ca vechiul proprietar e de negasit si deci va fi absent cand preiau contractul), ORI ma ling pe bot de RDS. Prima varianta nici nu intra in discutie iar a doua mi se pare ca imi incalca drepturile si ma marginalizeaza.
As dori sa-mi spuneti daca exista o lege care sa ma apere in incercarea mea de a avea acces la serviciile oferite de RDS.
RDS are dreptul de a-si alege clientii? NU am nici o datorie la ei, nu le-am gresit cu nimik si ei refuza sa-mi faca contract pt ca vechiul proprietar nu-si plateste datoriile. O Doamne, in ce tara traim ...
Orice “privat” cam are dreptul sa isi aleaga clientii – mai ales daca motiveaza… Apoi, din pacate, RDS, prin reprezentantii sai, chiar refuza sa incheie un nou contract la aceeasi adresa. Va trebui sa umblati pe la sefi si sa le explicati ce si cum – nu stiu cata intelegere veti gasi… Va trebui sa faceti plangere la OPC – dar nu stiu ce intelegere veti gasi. La final, va trebui sa ajungeti in instanta pt a dovedi ca sunteti discriminat fara o motivatie reala (sau macar de bun simt), pt ca nu sunteti obligat – de nicio lege – sa achitati datorii pe care nu le-ati facut; sa platiti servicii de care nu ati beneficiat… doar pt ca angajatii RDS nu isi exercita drepturile definite prin contract si nu se deplaseaza sa deconecteze – si fizic – pe cel rau platnic… pt ca, mai apoi, sa anuleze contractul respectiv…
In 3 ani expira termenul in care RDS isi poate... recupera datoria...

Poate intervine cineva si va scrie si care ar fi baza legala…
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema rds pity83 pity83 in 27 12 2013 am cumparat un apartament fostul proprietar avand contract cu rds nu a fost sa isi predea aparatura nici sa rezilieze contractul cu ei nici nu a ... (vezi toată discuția)
Contract terminat, emitere in continuare facturi lucian19821 lucian19821 Buna ziua, am o problema cu un operator de cablu, care imi emite in continuare facturi, chiar daca eu am incetat contractul cu ei. Ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Imposibil de relocat adresa pentru serviciile rcs-rds dbatman dbatman Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare referitoare la niste probleme pe care le am cu RCS-RDS; In ianuarie anul trecut, am incheiat un contract de servicii ... (vezi toată discuția)