avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate brebone

Activitate brebone

Intrebarea mea (retorica) este cum se poate trimite spre Parlament un asemenea draft plin de inconsistente, ca sa nu le zic tampenii??

Deja, dincolo de ecologisme, Rosia Montana creeaza drept administrativ in Romania!
Un caz foarte interesant de comentariu pe legislatie propusa este chiar subiectul care arde zilele astea, respectiv proiectul (abuziv si aberant) de lege privind exploatarea de la Rosia Montana, proiect adoptat de catre Guvernul Ponta si trimis Parlamentului.

Se pare ca Ponta a trimis proiectul legislativ in Parlament ignorand observatiile juristilor sai din Ministerul Justitiei.

Pe larg aici (inclusiv comentarii):
[ link extern ] /

Asadar nu toti juristii bugetari sunt niste amatori se pare...
Intre timp mi s-a confirmat clar ca "Nesemnarea unui Act Aditional este considerată acceptare tacită."

Aviz tuturor.
Salutare expertilor Avocatnet!

Voi incerca sa fiu cat mai scurt. Ridic o problema legata de OUG50/2010 si despre un contract de credit in vigoare.

Poate cineva va rog sa ne indrume sa scriem un paragraf catre banca referitor la modificarea contractului de credit, in sensul in care sa nu lasam portite deschise cum ca am ACCEPTA TACIT conditiile bancii?

Asta e rugamintea: un draft de notificare catre banca sa ne propuna noul act aditional la contract.

Mai pe larg acum:

1. Acceptarea tacita.
Se spune ca daca nu raspund notificarii (invitatiei) bancii pentru modificarea contractului inseamna ca accept tacit conditiile din aditionalul propus. Poate si de aceea TOATE bancile intarzie trimiterea notificarii. Referinte aici:

[ link extern ]

[ link extern ]

2. Cel mai important - Marja de negociere!

Ce marja de negociere avem? Exista asa ceva prin noua OUG emisa? Sau daca banca e inflexibila si noi la fel, vom fi obligati sa returnam creditul?

Va multumesc anticipat.

Va multumesc foarte mult.
Buna ziua,

Sunt asociat intr-o societate si vreau sa fac urmatoarele modificari:

- inregistrarea schimbarii numelui unuia dintre asociati (si administrator) in urma casatoriei
- rectificarea adresei punctului de lucru, intrucat acesta a fost inregistrat gresit (in constatator apare ap. 7 in loc de ap.4)

As dori sa ma lamuriti daca aceste modificari se pot face prin inregistrarea unor mentiuni la registrul comertului sau va trebui modificat (rescris) actul constitutiv in totalitate.
Va multumesc.
Buna ziua,

Comunitatea dvs. online cred ca este singura in masura sa ma lamureasca asupra unei zvonistici pe care o intalnesc de ceva vreme cu privire la solutionarea litigiilor. Mai precis, este vorba de avantajele si dezavantajele precizarii intr-un contract comercial a institutiei unde se vor solutiona eventualele litigii.

Din cercul cunoscutilor mei am intalnit 2 "tabere" despre ce institutie ar trebui mentionata intr-un contract in cazul solutionarii litigiilor. Aceste 2 optiuni sunt asa:

1. Tribunalul
2. Curtea de Arbitraj de pe langa Registrul Comertului

Desigur aceasta este o discutie de principiu, dar va rog mult, ma poate lamuri cineva, concret asupra avantajelor si dezavantajelor fiecarei dintre cele 2 optiuni? Ce diferente sunt? Cum difera procedurile in fiecare caz? Care este parerea Dvs. despre calea ce ar trebui urmata? Tribunalul sau Curtea de Arbitraj?

Multumesc frumos,
Multumesc frumos inca o data.

Voi cere informatii direct de la institutie pe cale oficiala, ca sa fim acoperiti in scenariul facut de Dvs., in care se trezesc sa ceara inapoi facilitatile respective.

Multumesc si pentru trimiterile Dvs. precise la lege.



Multumesc pentru raspunsuri.

Insa nu se doreste o concesiune doar ca botez si atat, se vrea o concesiune in regula dpdv legal. Speta e relativ simpla: srl-ul A detine terenul, si alt srl B foloseste o parte din acest teren. Daca srl-ul B face dovada ca terenul pe care isi desfasoara acitivitatea este concesionat, atunci beneficiaza de anumite facilitati. Se poate face un astfel de contract de concesiune de la A spre B?

Scrie undeva in lege cum ca concesiunea nu se poate aplica la persoanele private? Imi poate da cineva o referinta ce legi reglementeaza concesiunea, mi-ar fi de folos un studiu individual. Precizez ca nu sunt nici pe departe vreun specialist. Multumesc!
Salutari!

Nu stiu cine s-a intalnit cu un astfel de caz. Ideea e simpla: din motive independente, intre doua persoane juridice private trebuie sa se incheie un contract de concesiune pentru un teren.

Intrebarea mea este: Concedentul poate fi si o persoana juridica privata? O firma care detine un teren il poate concesiona? Daca da, unde este reglementat un astfel de contract de concesiune privat-privat pentru un teren?

Va multumesc pentru timpul acordat!


PS: va rog sa intelegeti ca am cautat inainte pe internet, dar, din pacate, singura mentionare a unui posibil concedent privat am gasit-o numai in acest link, care nu stiu cat de credibil este: [ link extern ]