avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate geo13

Activitate geo13

Ce se intampla in momentul in care intr un ONG constituit din doar 5 membri fondatori isi dau demisia si presedintele si vicepresedintele, daca aceasta situatie nu este stipulata in statut?
Discuție Taxe judecare
Am o intrebare si sper sa ma poata ajuta cineva cu un sfat. Am pierdut un proces, sentinta e definitiva si irevocabila si trebuie sa platesc cheltuielile de judecata persoanei care a castigat procesul. E posibil ca aceste cheltuieli sa fie platite esalonat in masura in care nu dispun de toti banii o data, sau nu?Ce pot face?
Va multumesc
Discuție Taxe judecare
Am o rugaminte si sper ca poate sa ma ajute cineva cu un sfat. Parintii mei au avut un proces referitor la o mostenire. Adica, au pierdut procesul in favoarea unui frate care a facut, zic ei, un act fals prin care tatal lor ar fi donat acelui frate totul. Nu se stie care este pana la urma adevarul, mosul nu mai e, ai mei au pierdut procesul si se incapataneaza pe deasupra sa ii mai plateasca fratelui mamei cheltuielile de judecata. Ce risca in acest caz? Exista o perioada anume in care trebuie sa platesti calui care a castigat procesul cheltuielile de judecata?...Poate fi angajat un executor care sa recupereze banii?...spune ti mi va rog ce risca cu incapatanarea asta a lor ca sa le transmit, sa nu mai aibe si alte cheltuieli pe deasupra sau mai mul...probleme cu legea....
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Prima de instalare in invatamant
avluci a scris:

geo13 a scris:

Imi cer scuze pentru deranj...am vazut ca ati dat mai multe sfaturi pe forum si as fi interesat de prime da instalare.
sunt asistent universitar in Cluj, sunt angajat pe acest post din 2006 si nu am stiut nimic de aceasta prima pana acum . am citit acu ceva timp acel articol 92 din legea 128/1997 care nu mie destul de clara

Preparatorii si asistentii universitari beneficiaza de
prima de instalare o singura data, la angajarea în învatamânt
prin concurs, în primii 5 ani de la absolvirea studiilor.
Cuantumul acestei prime se stabileste potrivit legii.

Se beneficiaza de aceasta prima daca esti in primii 5 ani de la absolvire sau daca te ai angajat in invatamant in primii 5 ani de la absolvire...virgula aia e cam interpretabila
Va multumesc anticipat

si ar mai fi o a doua itrebara...absolvirea studiilor poate include si masteratul?

Conditiile trebuie indeplinite cumulativ, deci vor beneficia de prima angajatii in invatamant dar doar daca se afla in primii 5 ani de la absovire.
Atentie la gramatica!
Răspuns la discuția Prima de instalare in invatamant
Imi cer scuze pentru deranj...am vazut ca ati dat mai multe sfaturi pe forum si as fi interesat de prime da instalare.
sunt asistent universitar in Cluj, sunt angajat pe acest post din 2006 si nu am stiut nimic de aceasta prima pana acum . am citit acu ceva timp acel articol 92 din legea 128/1997 care nu mie destul de clara

Preparatorii si asistentii universitari beneficiaza de
prima de instalare o singura data, la angajarea în învatamânt
prin concurs, în primii 5 ani de la absolvirea studiilor.
Cuantumul acestei prime se stabileste potrivit legii.

Se beneficiaza de aceasta prima daca esti in primii 5 ani de la absolvire sau daca te ai angajat in invatamant in primii 5 ani de la absolvire...virgula aia e cam interpretabila
Va multumesc anticipat