Sa faci videochat de la zero este cam costisitor. Insa sunt suficiente site-uri de internet prin intermediul carora puteti sa faceti videochat de acasa, acestea va ofera si suport tehnic, respectiv interfata de aparitie, se ocupa si de reclama, urmand ca onorariul sa vi se transfere in cont. In acest caz veti avea nevoie doar de o camera cu rezolutie optima.
Aceeasi parteneri va ofera si informatii cu privire la impozitare, putand sa existe mai multe variante in acest sens.
Daca asta a fost intrebare, atunci raspunsul este: NU. Acel CASS (=contributia la sanatate) se raporteaza la salariul minim pe economie, care in 2019 este 2080 lei si este de 10%, adica 2080 lei retributia minima bruta lunara x 10%= 208,-lei/luna. CAS, adica contributia la fd de pensii este de 25% si se calculeaza tot pe salariul minim brut pe tara, adica 2080,-lei x 25%= 520,-lei/luna.
Doar impozitul pe venit de 10% se va calcula dupa veniturile realizate minus cheltuielile deductibile (daca s-a ales impozitarea in sistem real).
Oricum, ceea ce v-am prezentat mai sus este incomplet, deoarece exista situatia (in cazul impozitarii in sistem real) sa se realizeze venituri sub plafonul de 24.960.-lei sau peste acest nivel. In primul caz NU este obligatorie asigurarea de sanatate si nici contributia la fondul de pensii, iar daca totusi se opteaza pentru CASS, acesta se va plati redus cu 50%, adica doar 1248,-lei/anul 2019.
In cazul impozitarii pe baza de norma de venit, este alta situatie.
Salariatul ar fi de acord cu incetarea CIM, cu toate ca este in concediu medical. In aceasta situatie se poate desface CIM la initiativa angajatului SAU cu acordul partilor?
Are firma de facut demersuri la casa de sanatate, odata ce dat fiind faptul ca aceasta va prealua platile indemnizatiei pt. incapacitate de munca?
Am o firma care nu merge cum trebuie, de aceea am decis sa suspendam activitatea pentru un timp. Contractele de munca au incetat deja cu exceptia unui singur CIM. Salariatul respectiv este in concediu medical cod 14. Ce procedura legala ar urmata pentru a rezilia contractul de munca al salariatului aflat in incapacitate temporara de munca.
In art. 54 din NORME din 5 ianuarie 2018
de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate citesc ca suspendarea temporara a a ctivitatii firmei reprezinta motiv de incetare CIM chiar si in situatia in care salariatul se afla in concediu medical. Practic, cum se procedeaza, ce acte se intocmesc, in baza carui articol din Codul Muncii inceteaza CIM? Cum sta treaba cu preavizul, este sau nu necesar? Avem noi (=firma) de facut demersuri la casa de sanatate (dat fiind faptul ca aceasta va prealua platile indemnizatiei pt. incapacitate de munca)?