avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma activitate suspendata, incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma activitate suspendata, incetare cim

Am o firma care nu merge cum trebuie, de aceea am decis sa suspendam activitatea pentru un timp. Contractele de munca au incetat deja cu exceptia unui singur CIM. Salariatul respectiv este in concediu medical cod 14. Ce procedura legala ar urmata pentru a rezilia contractul de munca al salariatului aflat in incapacitate temporara de munca.
In art. 54 din NORME din 5 ianuarie 2018
de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate citesc ca suspendarea temporara a a ctivitatii firmei reprezinta motiv de incetare CIM chiar si in situatia in care salariatul se afla in concediu medical. Practic, cum se procedeaza, ce acte se intocmesc, in baza carui articol din Codul Muncii inceteaza CIM? Cum sta treaba cu preavizul, este sau nu necesar? Avem noi (=firma) de facut demersuri la casa de sanatate (dat fiind faptul ca aceasta va prealua platile indemnizatiei pt. incapacitate de munca)?
Cel mai recent răspuns: bocbocradu , utilizator 08:19, 10 Ianuarie 2019
Ordinul 15/2018 nu prevede faptul ca, suspendarea temporara a a ctivitatii firmei reprezinta motiv de incetare a c.i.m. , chiar si in situatia in care salariatul se afla in concediu medical.

Incetarea unui c.i.m. este reglementata de Codul Muncii.

Intr-adevar, practica uzitata de angajatorii care se afla in astfel de situatii este incetarea c.i.m. in baza art.65 C.mun.

Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Salariatul ar fi de acord cu incetarea CIM, cu toate ca este in concediu medical. In aceasta situatie se poate desface CIM la initiativa angajatului SAU cu acordul partilor?
Are firma de facut demersuri la casa de sanatate, odata ce dat fiind faptul ca aceasta va prealua platile indemnizatiei pt. incapacitate de munca?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
bocbocradu, utilizator
Se poate inceta c.i.m. la initiativa angajatului sau cu acordul partilor ...insa va trebui sa mearga la Casa de Asigurari de Sanatate sa vada ce documente ii trebuie.
Chiar acest aspect la care nu am primit raspuns, ar fi fost cel mai important: demersurile la casa de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Salariat în concediu Frans Frans Buna seara. Am și o problema pe care nu știu Cum sa o rezolv. Am o salariata care am aflat ca ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala. A lipsit de la munca ... (vezi toată discuția)
Concediere daniela.ilea daniela.ilea Dupa ce primesc preavizul de 20 de zile pot sa intru in concediul medical? (vezi toată discuția)