Buna ziua
As dori sa ma ajutati cu informatii legate de cumpararea unei masini de la o firma, eu fiind peroana fizica. Am citi pe net tot felul...de nu mai inteleg nimic si nu as vrea sa fiu inselata.
Sunt in negocieri cu o firma particulara de la care doresc sa achizitonez o masina DACIA MCV, pe care ei o foloseau ca masina de serviciu.
Ce acte am nevoie sa imi puna la dispozitie acea firma? Stiu ca procedura este alta decat intre persoane fizice.
Masina este destul de noua, din octombrie 2011 mai este inca in garantie ( pana la 3 ani) insa pentru asta am inteles ca am nevoie de factura originala a masinii ( care a fost cumparata in lesing, terminat in dec.2012). Ce pot face? Ar fi valabila o factura copie legalizata?
Va multumesc anticipat si astept lamuriri?
Mulumesc pentru sfat, asa m-am gandit dar sa vad daca gasesc ????
Dar care din cele 2 situatii ar fi cea mai buna? Ca un alt proces nu pot deschide fiind trecut de 3 ani, deci pot continua numai cu asta care e.
Am o mare problema de justitie si as dori lamuriri.
In anul 2005 in luna februarie am achitat, in avans, pe baza de factura, intreaga valoare pentru o cantitate de
materiale de constructii (otel beton) unei firme A si am lasat in custodia acestei firme tot materialul, intrucat lucrarea avea sa inceapa abia in vara.
In luna iulie a anului 2005, cand aveam nevoie de acest material, in locul firmei A functiona o alta firma B care inchiriase spatiul de la firma A inclusiv activitatea firmei A.
Firma B mi-a livrat doar aproximativ jumatate din cantitatea de material platita, cu mari intarzieri, pe la sfarsitul lunii iulie ceea ce a dus la stagnarea lucrarii.
Cand am vazut ca sunt refuzata mereu sa mi se livreze marfa ce am platit-o, m-am adresat Protectiei consumatorului si Parchetului.
In consecinta, firmele A si B au fost trimise in judecata de catre Parchet, pentru abuz de incredere.
A avut loc procesul, am cerut sa-mi fie inapoiata diferenta din suma de bani platita (! eu am fost nevoita sa cumpar material din alta parte ca sa termin lucrarea)
Solutia instanteri: Nu este abuz de incredere , iar pentru recuperarea daunelor sa ma judec pe civil cu cele 2 firme.
Asa am si facut, la judecata in civil am chemat in proces ambele firme A la care i-am dat banii) si B care nu mi-a livrat marfa, pentru daune si recuperarea valorica a marfii nelivrate, cu RASPUNDERE SOLIDARA.
Solutia instantei: Firma initiala A este scoasa din cauza, ramanand firma B sa-mi achite daunele.
Vrea sa mentionez ca avocatul meu, fara sa ma intrebe daca accept sau nu, pentru ca pe mine ma reprezinta, a fost de acord cu solicitarea avocatului firmei A sa fie scoasa din cauza!!!!!! ????
Bineinteles ca judecata s-a lungit pana acum.
PROBLEMA MEA este urmatoarea:
1. Firma B in momentul de fata este sub incidenta legii 85/2006. Mai pot recupera ceva de la aceasta firma (material constructii sau bani) prin apelarea la EXECUTORUL JUDECATORESC???
2. Sa inaintez recurs ( inca mai pot ca termen) pentru a contesta solutia instantei, din motivul ca firma A nu a dovedit ca are contract de cedare a contractelor inca neachitate ( de livrare marfa) la data de inchiriere la firma B ( deci nu firmele nu au acte intre ele?), deci sa revina IN SOLIDAR firmei A cu firma B si sa recuperez de la ambele banii ce imi revin?
Mentionez ca firma A NU este sub incidenta legii 85/2006.
Deci va intreb care ar fi cea mai buna modalitate de a actiona ca sa pot recupera suma de bani platita fara a avea marfa??? Poate exista si alta modalitate decat cele 2 pe care le-am prevazut eu?
E normal sa nu imi pot recupera banii din moment ce am factura si nu am primit ceea ce am cumparat???
Va multumesc anticipat daca ma ajutati cu un sfat de la persoane juridice.
Va multumesc tuturor celor care s-au implicat si mi-au dat sfaturi. Va trebui sa vedem cum revolvam aceasta problema in mod pasnic, cam greu dar trebuie sa incercam. Vecinii nu ar dori un proces care sa dureaza si poate nu vom avea nici un rezultat favorabil.
Daca vom rezolva problema o sa scriu si aici ce solutie am adoptat.
Va multumesc inca o data pentru bunavointa de care ati dat dovada.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va intreb totusi despre "pachetul de legi privind locuirea" dezbatut zilele astea , din care face parte si legea privind statutul coproprietatii etc, este aparuta, sau cand va apare, si se refera si la astfel de cazuri?
Citez " Decizia de suprainaltare/mansardare va fi aprobata de 2/3 dintre membrii asociatiei si cu acordul tuturor proprietarilor locuintelor situate la ultimul etaj al cladirii"
Cei drept nu e corect "sa bagi mana" in proprietatea cuiva, dar ar in situatia de fata ar beneficia si acest locatar de lucrarile facute, si cu toate astea nu e de acord sperand ca poate el obtine acel sptiu si sa masardeze in interes personal.
Atunci, sa spunem ca va reusi, ii va convinge pe vecini si va vrea sa faca mansarda, dar atunci nu va avea nevoie de aprobare de la toti locatarii, actualul acoperis (fara tigle -cum e el de cand s-a construit blocul) apartine tot asa cota parte la fiecare apartament?
Sper sa poata exista un mod de a rezolva aceasta problema.
Sunt din Timisoara si intampin urmatoarea problema:
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari. Anul trecut la una din scari s-a ridicat acoperisul pe partea lor de bloc in schimbul uscatoriei si a unei mici incaperi de langa, camera administratorului. Firma care a executat lucrarea a facut acoperisul, a schimbat geamurile de pe casa scarii de la fiecare nivel si a zugravit holul blocului ( doar la scara respectiva). In schimb, din spatiu obtinut au facut o garsoniera super la nivelul 4 (pe care probabil o vor vinde-nu e problema mea).
La scara unde locuiesc nu s-a putut face aceasta lucrare intrucat unul din proprietari de la etajul 4 (vecinul meu) nu este de acord deoarece ar vrea el sa obtina acest spatiu (uscatoria si camera administratorului) dar nu are bani. Dar in schimb foloseste singur acest spatiu, transformandu-l in depozit. Ceilalti proprietari nu se folosesc de un drept al lor.
Astfel, cu toate ca din 15 apartamente de pe o scara doar 1 nu este de acord sa cedeze cota parte a lui ce-i revine din acest spatiu, nu putem efectua lucrarile asemenea celor de la scara cealalta a blocului.
Intrucat o astfel de lucrare este f. scumpa, prin cedarea spatiului respectiv , am participa toti cu cota lui din proprietate si astfel nu am fi nevoiti sa platim sume mari pentru o reparatie a acoperisului care este ff necesara.
Mentionez ca holul de pe casa scarii arata ingrozitor, nu a mai fost aranjat de peste 20 de ani si in apartamente la etajul 4 ploua daca sunt ploi mari, ca in toamna trecuta.
Intrebarea mea este cum s-ar putea totusi rezolva aceasta problema?
Am inteles ca a aparut o lege care spune ca este suficient ca 50%+1 din proprietari sa fie de acord si se poate face lucrarea. Este valabila si pentru cazul prezentat?
Va multumesc daca poate cineva sa ma lamureasca.