avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Activitate garofoli

Activitate garofoli

Bună ziua, un amic a cumpărat un auto inmatriculat ro, de la un intermediar, a primit contract vc între proprietar și intermediar cu viza fiscala, plus contract vc între intermediar și amicul meu, plus actele mașinii, cheile, etc...... Problema este ca intermediarul refuza sa înmâneze certificatul fiscal, eu cred ca nici nu a declarat o la primărie de vreme ce a ținut o doar trei săptămâni...... Amicul meu vrea sa caute proprietarul din acte, sa facă vc cu el si sa primească viza fiscala, însă eu vad o problema și anume...... Din moment ce proprietarul a dat viza fiscala intermediarului este clar ca a și radiat o fiscal de pe numele lui, deci atunci cum poate sa ii dea viza fiscala amicului meu dacă fac contract între ei?...... Deasemenea, este legal sa vândă același bun de doua ori? Odată intermediarului și odată amicului meu?
Bună ziua, datele problemei sunt următoarele.....
Șalariu brut 3000 lei pe ordonanta pt sectorul construcții, sa anunțat ca somajul va fi 75% din brut, asta înseamnă 2350 după calculul meu, aceasta suma este impozabila, în mod normal cu 25 suta pensii, 10 suta șomaj, 10 suta impozit, însă cei angajați pe ordonanta respectiva au scutire de plata impozitului și a șomajului plus ca la pensii platesc contribuție redusa de 20 suta....
Asta înseamnă ca din acei 2350 o sa se scadă doar vreo 20 suta, deci vom primi în jur de 1650..... Este corect calculul? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Scadere de la impozit autoturism
Va mulțumesc, de vreme ce au trecut mai mulți ani, chiar dacă las găsi pe cumpărător, este posibil sa nu mai aibă nici el acel contract v c..... O sa încerc cu o declarație notariala, sa vad dacă o accepta..... Mulțumesc!
Momentan figurez in evidenta directiei taxe si impozite cu un autoturism pe care nu il mai detin de vreo 6 ani , vanzandu-l catre alta persoana .....din pacate , la momentul vanzarii nu am fost sa il scad de la impozit din lipsa de timp , caci am plecat imediat din tara . Acum as vrea sa rezolv aceasta problema dar nu mai gasesc nici contractul de vanzare-cumparare nici certificatul de radiere al masinii la momentul respectiv , am fost la impozite si mi sa spus ca fara aceste acte nu se poate......ce este de facut in aceasta situatie?