Momentan figurez in evidenta directiei taxe si impozite cu un autoturism pe care nu il mai detin de vreo 6 ani , vanzandu-l catre alta persoana .....din pacate , la momentul vanzarii nu am fost sa il scad de la impozit din lipsa de timp , caci am plecat imediat din tara . Acum as vrea sa rezolv aceasta problema dar nu mai gasesc nici contractul de vanzare-cumparare nici certificatul de radiere al masinii la momentul respectiv , am fost la impozite si mi sa spus ca fara aceste acte nu se poate......ce este de facut in aceasta situatie?
Sunt mai multe variante pentru solutionare
Incercati sa luati legatura cu cumparatorul auto poate acesta detine exemplarul de achizitie vehicul
Puteti obtine copie diupa documentul de instrainare auto inclusiv de la firma/biroul notarial unde ati incheiat formalitatile de instrainare auto
Puteti solicita oficial la SPR evidenta auto sa vi se comunice oficial statutul vehiculului,respectiv cine figureaza proprietar auto
In ultima instanta ,pentru solutionare daca nu gasiti copie document instrainare,trebuie sa incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai sunteti proprietarul auto,urmare vanzarii acestuia
In baza declaratiei notariale solicitati la autoritatea fiscala,radierea auto pe propre raspundere
In baza documentelor mentionate ,dupa achitarea debitului in evidenta urmeaza sa fie radiat auto de pe rolul dv fiscal
Succes !
Va mulțumesc, de vreme ce au trecut mai mulți ani, chiar dacă las găsi pe cumpărător, este posibil sa nu mai aibă nici el acel contract v c..... O sa încerc cu o declarație notariala, sa vad dacă o accepta..... Mulțumesc!
Masini instrainate
Kent8d
Buna seara.
Va rog mult sa ma ajutati in legatura cu un raspuns la urmatoarea problema pe care o am: in urma cu doi ani am vandut vreo 4 masini inmatriculate ... (vezi toată discuția)