Va multumesc pentru promptitudine. Insa in art 19 din lege nu scrie " daca se suprapun"ceea ce inseamna ca se exclud. Legea face referire la cumulul stagiilor de cotizare si nu la excluziune.
Revin cu problema mea expusa in 14 mai 2019 pentru care un raspuns competent este ultra/extra necesar.
In timpul activitatii legale in Franta-7 ani, am contribuit si in RO la stagiul meu de cotizare, deci in paralel si in Franta si in RO. Din Franta primesc deja pensie pt. cei 7 ani. Pentru pensia corespunzatoare stagiului din RO am cerut prin contestatie la decizia de pensionare , aplicarea art 19 din legea 263/2010. Mi se raspunde ca pensia comunitara ( calculata prin totalizare-proratizare) se aplica daca perioadele de cotizare NU se suprapun.
Intrebare : sa inteleg ca perioadele, in cazul meu, se suprapun ? Sau cum este influentata pensia din Franta de aceasta proratizare ?
Am facut contestatie la decizia pensionare ( obiect: cei 7 ani lucrati in Franta nu au fost luati in considerare) Dupa 3 luni primesc raspunsul ca s-a cerut din Franta E 205 Fr ( confirmarea celor 7 ani) ok dar in asteptare. Dar se mai spune in raspuns: " Pensia comunitara, stabilita prin totalizare-proratizare,va putea fi calculata dupa primirea E 205Fr, DACA PERIOADELE DE COTIZARE NU SE SUPRAPUN" ( am citat)
Mentionez ca am platit asigurari si in RO si in Franta, in timpul celor 7 ani in discutie. In prezent primesc pensie din Franta pentru cei 7 ani iar stagiul cotizare din RO nu ia in calcul cei 7 ani.
Intrebare: DACA PERIOADELE DE COTIZARE NU SE SUPRAPUN !!!! La mine se suprapun ( Si RO si FR) Cum este corect ?
Stimate Dle Popa, multumesc pentru link-ul indicat. L-am citit. Intrebarea mea a fost: In conditiile primirii de curand a deciziei de pensionare in Romania -anticipata partiala( cu 35 ani stagiu de cotizare) constat ca cei 7 ani de activitate legala in Franta ( pentru care primesc pensie din Franta deja) nu au fost cumulati, conf art 19 din L 263/2010, cu cei 35 ani din RO - ar fi total stagiu cotizare 42 ani. Traiesc in RO si nu in Franta. Intrebarea este: Pot contesta decizia de pensionare, nefiind cumulati stagiul cotizare din Franta? Multumesc
Inteleg ca ar trebui sa fie adaugat la stagiul de cotizare din RO ( 35 ani), stagiul de cotizare din Franta ( 7 ani) -conf art 19 al 1&2 din L 263/2010
Buna ziua
In sfarsit am primit Decizia de pensionare-anticipata partial ( in a 7a luna de la depunere).Cu regret constat ca la STAGIUL TOTAL de cotizare realizat, NU REGASESC cei 7 ani de activitate in Franta ( pentru care primesc pensie din Franta in prezent) CONFORM Art 19 ( al. 1 si 2) din L 263/2010. Acest fapt -de a NU cumula activitatea din Franta cu cea din RO- ar trebui contestat ? Ce alte date va mai pot furniza? Multumesc
CAT (€) adica contributia lunara la sistemul de pensii francez ( functie de salariu). Sigur, pensia primita este rezultatul calculelor conform legislatiei franceze.
Va multumesc in mod deosebit . Totusi, Casa de Pensii unde am depus dosarul, nu cunoaste CAT (€) a fost contributia mea in 7 ani in Franta. Cunoaste doar ca am un stagiu de cotizare in Franta de 7 ani. Cu stima