avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinT1979

Activitate CatalinT1979

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca este nevoie de autorizatie de contruire, in situatia in care, pe un teren, se monteaza o casa din lemn pe piloni. Eventual daca puteti sa imi spuneti pentru ce tip de constructie nu trebuie autorizatie. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Drept la mostenire
Postarea e facuta de mine, nu de tata. Pe un astfel de forum, ar trebui sa fii mai chibzuita si sa raspunzi punctual in cazul in care ai cunostinte in domeniul aferent intrebarii. Tata nu a facut decat sa ingrijeasca casa, el a plecat de copil de acolo si s-a intors la pensie in casa parinteasca, el avand alta locuinta in proprietate. Puteai sa raspunzi fara ironii si presupuneri idioate. As prefera sa nu mai raspunzi daca nu poti altfel...
Răspuns la discuția Drept la mostenire
Tatal meu nu a dezbatut mostenirea pentru ca nu a fost interesat, nu este nici acum...
Daca este cineva binevoitor si cunoscator, il rog sa imi spuna modalitatea de impartire, Se dezbate intai mostenirea pe bunici, apoi pe copii etc?
Buna ziua,

Va rog sa imi oferiti cateva informatii legate de o mostenire.
Este vorba despre casa bunicilor mei din partea tatalui. Bunica este decedata din anul 1988, bunicul din anul 2000. De atunci, parintii mei stau in casa respectiva, ei au beneficiat de casa si teren si au platit impozitele aferente. Mentionez ca bunica a avut 6 copii: 2 copii cu un sot (decedat in razboi) si 4 copii cu al doilea (decedat in anul 2000).
Din cei 6 copii, mai traiesc doi, tata si o sora (ambii din a doua casatorie), ceilalti sunt decedati, insa au copii la randul lor. As dori sa stiu daca primii doi dintre copii mai au drept de mostenire, avand in vedere ca bunica a decedat de mai bine de 30 de ani si daca ceilalti mostenitori mai au vreun drept avand in vedere ca pana acum nu au cerut nimic si nu au contribuit cu nimic la intretinerea casei/terenului.

Multumesc anticipat,
Fostul presedinte a facut referire la legea 196/2018, respectiv articolul 56, aliniatul 1. Pe baza acestui aliniat, el sustine ca nu a fost ales normal, nu scrie expres in lege ca trebuie facut un "clasament" al membrilor comitetului executiv si de acolo sa se aleaga presedintele. Personal, si eu sunt de parere ca alegerea s-a facut cu temei legal.
Buna ziua.

In asociatia de proprietari din care fac parte, in urma adunarii generale, a fost ales un nou presedinte al asociatiei de proprietari. Presedintele a fost ales in felul urmator:
S-a ales un numar de 5 membri ai comitetului executiv, iar din cei 5 s-a ales presedintele, in functie de numarul de voturi obtinute de fiecare. Mentionez faptul ca persoana cu cel mai mare numar de voturi nu a dorit sa fie presedinte si s-a trecut la urmatoarea persoana din "clasament".
Dupa cateva zile, fostul presedinte a facut o adresa catre noul presedinte in care a contestat modul in care a fost alesp, pe motiv ca in legea 196/2018 nu este specificat acelasi mod de alegere/votare ca in legea 230/2007.
Intrebarea mea este, daca s-a ales corect presedintele sau nu?

Multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Plata consum energie termica
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt lamurit in legatura cu hotararea adunarii generale. Din ce am citit si eu, o hotarare luata in adunarea generala nu este anulata decat in 2 cazuri: prin hotarare judecatoreasca sau prin vot, tot in adunarea generala. Mentionez ca nu este prima data cand presedintele de asociatie anuleaza de la sine putere o hotarare a adunarii generale. Problema mea este legata de acest fapt, nu neaparat de calculul consumului de energie termica.
Va multumesc,
Buna ziua,

Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare legata de plata consumului de energie termica.
In blocul in care locuiesc, sunt instalate repartitoare in toate apartamentele (mai putin cele care au centrala proprie). Pana in aceasta iarna, plata s-a facut in functie de optiunea fiecarui proprietar.Adica cine a vrut sa citeasca repartitoarele, a platit in functie de consumul inregistrat. Restul, au platit la pausal. Eu am fost unul dintre cei care au platit la pausal. In vara anului 2018, la o adunare generala a proprietarilor, s-a hotarat ca toata lumea sa plateasca la pausal. In luna octombrie 2018, administratorul a mers din apartament in apartament sa intrebe proprietariii cum vor sa plateasca consumul de energie termica, s-a completat intr-un tabel optiunea fiecaruia si s-a semnat.
Cand a aparut prima luna de intretinere ce continea si consum de energie termica, am observat ca s-a tinut cont de acel tabel, nicidecum de hotararea adunarii generale.
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect pentru ca, din ce am citit eu, legal o hotarare luata in adunarea generala nu poate fi anulata printr-un tabel. Va rog sa imi spuneti daca s-a procedat corect/legal, explicatia presedintelui de asociatie a fost ca exista obligativitate ca toate apartamentele sa fie contorizate. De asemenea, va rog sa imi dati si un temei legal in ceea ce priveste aceasta procedura de calcul, eventual lege/articol/paragraf.
Va multumesc,