avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate eioan

Activitate eioan

Concret din momentul când am luat apartamentul in chirie si pana in prezent sunt cu întreținerea la zi.
Cand am demarat procedura de achiziționare a locuinței, de la asociatie îmi dădea adeverința ca apartamentul are datorii de 56.000 lei. Tot cei de la asociatia au spus ca daca achit datoria îmi eliberează adeverința fără datorii.
După o perioadă de luptă prin instanta si pe cale amiabilă am decis să achit datoria, în ideea sa o recuperez după aceea, la sfatul unor avocații, dar cu condiția să achit direct la furnizor.
Cand am achitat la furnizor datoria am constata ca eu chiar dacă eram la zi cu întreținerea, asociația nu a plătit facturile pe perioada cat eram eu chiriaș 2012 până în 2020, adică avea debit din 2014, 2015, 2016, în afara de debit erau și penalizări. Adică asociația a achitat debitele restante pana in anul 2013 fără să achite și penalitățile pana in 2013.
Deci eu am achitat prima oară cota parte din factura furnizorului prin asociatie și a doua oara am plătit întreaga factura la furnizor și toate penalitatile, și cele pana in 2013 si dupa 2013. Totul a fost ca sa imi elibereze asocia adeverința ca nu am datorii.
Ce poate face sa imi recuperez bani.
Sper ca m-am exprimat bine.
Imi trebuia adeverința pentru dosarul de cumparare , exact procedura pentru achiziționare locuințele sociale de la primărie "ANL" si la MApN este aceeași procedura.
Un alt aspect, a cazului, asociația cu bani încasări de la mine din 2013 până în 2021 a achitat debitele restante din 2001 până în 2012. Repet eu am venit in apartament in dec 2012.
Cand am achitat către furnizori datoria asociatie, de fapt eu am achitat debit de 5.000 lei debit din 2013-2021 si penalizări la acest debit și în plus penalitățile la debitele din 2001 -2013.
Dovada la dosar sunt chintalele ca eu nu am achitat întreținerea, și chidantele de la furnizor care spuneau ce reprezintă suma încasată de la mine.
Se pare ca judecatoarea nu a luat inseama aceste dovezi scrise.
" Daca asociatia de proprietari a inteles in termen legal sa nu demareze procedura de recuperare debit de la ex chirias este direct responsabila"
Cine o trage la răspundere, în instanță NU, departamentul de la primărie NU, cine?
Cred ca locatarii cu batele .
Oare asa este sistemul de justiție in românia, chiar nu intereseaza pe judecător ca asociația face legea cum vrea ea, aduca acum imi surâde in nas sau cum sau exprimat de la începutul demersurilor mele " o sa plătești tu datoria și nu poti sa îmi faci nimic in instanta"
Ce sa mai zic de cazul fetiței violate, judecatoarea a considerat că ea a provocat violatorul. Cum este posibil asa ceva in românia
Ce sa zic de cazul DINCA, .......
O sa ajungem sa ne facem singuri dreptate. Si nu este corect pentru ca plătim greu salariile celor din justiție, salarii grase ca am avut ocazia sa vad un stat de plata.
Ce pot face mai departe, ce motiv sa invoc in instanta sa aibe mila un judecător sa aibe mila de mine, sa îmi facă dreptate?
Am avut in ani ăștia ocazia sa vad cu se judecă în proces, este jalnic, judecător care nu vrea sa asculte un om de rand, cu toate că în codul de procedură civil este menționat acest aspect.
Cum fac sa imi recuperez bani

Oare singură metodă este să îmi fac singur dreptate?????
Am dorit să spun doar un sumar al problemei. Ca sa înțelegi aspectul problemei o sa intru in detalii.
Apartamentul in cauza aparținea MApN, , care la închiriat un fost coleg, acesta nu a mai plătit întreținerea și chiria, fiind in rezerva, din anul 2001. In 2012 MApN la dat in judecata si evacuat ptr neplata chiriei. Cei de la asociatie au stat în pasivitate tot timpul. In 2013 mi-a fost repartizat acest apartament. Tot din același an am incercat toate demersurile posibile, notificare la ministru, am fost în judecată. Toate demersurile ca sa obtin adeverința sa pot cumpara apartamentul, în momentul trecerii mele in rezerva trebuia sa părăsesc apartamentul. Toate demersurile au fost sa obtin adeverința pe numele meu ca nu am datorii la asociatie, dar administratorul îmi dădea adeverința din care rezulta ca apartamentul are datorii. In prima instanta am cerut "obligația de a face", am pierdut ca nu aveam calitate procesuala. In anul 2021 când se apropiat termenul de trecere in rezerva, nu am putut rezolva problema. După consultarea cu mai mulți avocați, a reieșit concluzia ca mai bine plătesc datoria , urmând să mă lupt in instanta sa imi recuperez bani.
Mentionez ca in toate adeverința pe eliberate de asociație specifică a cui este datoria.
Datoria a datat din 2001 până în 2021.
Singura posibilitate de a recupera datoria, pentru ca asocia nu și-a exercitat dreptul in instanta de a recupera datoria, a fost prin metoda "adeverinta". Stiai ca mai devreme sau mai tarziu o sa am nevoie de acea adeverința.
Acum sunt in faza in care ma lupt cu instanta sa imi pot recupera bani.
Ce nu pot intelege este:
- nici un judecător nu a luat în considerare faptul că asociația nu și-a exercitat dreptul de a merge in instanta pentru a își recupera datori.
- nu a admis interogarea reprezentărilor asociației ptr a vedea adevarul,
- nimeni nu a spus nimic de ce asocia a stat în pasivitate, probabil ca știau că lasa ca vine altul și va plăti datoria.
Dacă nu eram eu era altcineva.
Lucru asta nu inteleg la judecători, fiecare asociatie face legea? Numai ei au dreptate, când stim atâtea cazuri de nelegalitati făcuți de cei care sunt la asociatie, au fugit cu bani, etc
Buna ziua.
Pentru a putea cumpăra apartamentul in care locuiesc, am fost nevoit sa plătesc o datorie făcută de un chiriaș prin metoda folosită de asociație prin eliberarea adeverința cu sumele restante de la fostul chiriaș. Asociația nu mai putea recupera suma deoarece era prescrisa. Si au aplicat metoda "adeverinta"
Am mers in instanta si nu am câștigat procesul pe motiv că am plătit o sumă care nu era a mea, am plătit de bunăvoie. NU POT INTELEGE CUM GANDESC JUDECATORII.
A a lăsat sa vorbeasca avocată mea
Ce pot face mai departe sa imi gasesc dreptatea. Nu vreau sa ajung in situatia sa o fac singur.
Este al doilea proces pierdut, unul când aveam calitatea de chiriaș.
Am fost chiriaș după ce am achitat datoria fostului chiriaș am cumparat apartamentul.
Multumesc
Am depus cererea de chemare in instanta ptr obligarea eliberarii edevrintei ca nu am datoriri, obligarea paratilor la debitul restant la intretinere datorita stari lor de pasivitate care si in momentul de fata se acumuleaza penalitati si faptul ca nu si-a exercitat un drept.
Faptul ca nu pot sa imi exercit un drept, sa devin proprietar
Ce sanse am. La dosar am inscrisuri. Si o rugaminte daca imi dati o idee la intocmirea notei de fundamentare

Apasati pe butonul Raspunde si nu pe Citeaza.
Scrie ca apartamentul. Dar pe o adeverinta scrie ca proprietarul, chiriasul subsemnatul, are datoriri

cyan a scris:

In adeverintele eliberate nu scrie si numele persoanei care este restanta?


Multumesc. Pot reveni cu intrevari?
multumesc
asociatia nu si-a exercitat acest drept de a chema in instanta proprietarul. Datoria este din perioada 2001 -2012. Acum asociatia stie ca daca chema in instanta primaria pierde pentru prescriere. Si ma contrange prin eliberarea adeverintei cu datoriile fostului chirias. Nu este vorba si de incalcarea dreptului la proprietate datorita faptului ca in urma adeverintei cu datorii primaria nu imi inchetei procedura de aprobare a vanzari