avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate vvaduva

Activitate vvaduva

Buna ziua, la mine situatia e in felul urmator: ansamblu rezidential nou, in promisiunea de VC am optat pentru achizitie(proprietate) loc de parcare, la momentul semnarii actului de VC surpriza, locul de parcare va fi dat in folosinta exclusiva pentru motivul ca sunt niste tevi si regimul juridic al terenului s-a modificat. Unii proprietari au solicitat banii inapoi, altii au ramas asa, eu fac parte din prima categorie. Acum surpriza vine din faptul ca suntem pusi la plata in mod egal pentru intretinerea spatiilor comune, la primarie platim in mod egal impozitele - terenul din jurul ansamblului s-a impartit in cota indiviza in mod egal la toti proprietarii de apartamente, inclusiv cel aferent parcarii.

Din cunostintele minime pe care le am in domeniul juridic, am cam avea aceleasi drepturi toti in ce priveste parcarea, accesul neingradit samd.

Cum este corect?
Multumesc!
Da, are proiect autorizat cu PV receptie finala lucrari, totul este in regula insa pe anexa agricola. Daca s-ar cere PUZ iar vecinii nu ar dori sa plateasca cota parte, credeti ca se poate face doar pentru o familie?
Buna ziua si multumesc din nou pentru raspuns, daca sa zicem ca as cumpara in stadiul actual cu teren intravilan si casa - anexa agricola, am inteles ca risc sa nu pot intabula pe numele meu, cat de complicat ar fi sa incerc eu sa schimb cand exista sa zicem un PUZ peste cativa ani? Titularul acum este plecat din tara, traieste in alta parte. Multumesc anticipat.
Multumesc d-le Dinu, precizez ca este in oras dar la momentul 2009 se putea construi in zona din lipsa PUZ doar anexa agricola. Acum se cauta solutii ptr transformare, primaria nu are interes ptr ca taxeaza mai mult anexa agricola vazuta ca un bussiness. Toata zona are case construite asa, toti asteapta sa faca altul primul pas. Arhitectul initial a facut doar propunerea dpdv arhitectural si atat. Deci, in concluzie?

DinuX a scris:

Da, trebuie mers la primarie, vorbiti la urbanism (ar trebui sa parcurgeti toti pasi, certificat de urbanism, autorizare). Arhitectul ala initial nu a obtinut autorizatie? Primaria ar fi direct interesata, altfel se impoziteaza o locuinta fata de o anexa. Casa este izolata de sat, adica o ferma (s-ar putea sa nu se poata...)? Care este totusi scopul pe care-l urmariti, ca doar nu vine nimeni sa verifice daca dormiti in birou?!

Buna ziua, ptr schimbare de destinatie din anexa agricola in locuinta, ce pasi sunt de parcurs? Mentionez ca terenul pe care s-a construit este intravilan si este intabulat iar casa este anexa agricola - asa s-a putut contrui la nivel de 2009. Pana acum am un referat de la arhitectul initial cum ca nu se modifica absolut nimic la structura, etc, doar birou 1 trece in dormitor 1 samd. In afara de inregistrare la OCPI/intabulare prin prezentare fisa de atestare fiscala la cadastrist mai este nevoie de mers si la primarie ptr alt act sau doar la fisc ptr luare in evidenta ? Multumesc ffff mult ptr un raspuns rapid, chiar am nevoie de info.
Buna ziua, ptr schimbare de destinatie din anexa agricola in locuinta, ce pasi sunt de parcurs? Mentionez ca terenul pe care s-a construit este intravilan intabulat iar casa este pe anexa. Pana acum am un referat de la arhitectul initial cum ca nu se modifica absolut nimic, doar birou 1 trece in dormitor 1 samd. In afara de inregistrare la OCPI prin prezentare fisa de atestare fiscala la cadastrist mai este nevoie de mers si la primarie? Multumesc ffff mult ptr un raspuns rapid, chiar am nevoie de info.