Buna ziua, la mine situatia e in felul urmator: ansamblu rezidential nou, in promisiunea de VC am optat pentru achizitie(proprietate) loc de parcare, la momentul semnarii actului de VC surpriza, locul de parcare va fi dat in folosinta exclusiva pentru motivul ca sunt niste tevi si regimul juridic al terenului s-a modificat. Unii proprietari au solicitat banii inapoi, altii au ramas asa, eu fac parte din prima categorie. Acum surpriza vine din faptul ca suntem pusi la plata in mod egal pentru intretinerea spatiilor comune, la primarie platim in mod egal impozitele - terenul din jurul ansamblului s-a impartit in cota indiviza in mod egal la toti proprietarii de apartamente, inclusiv cel aferent parcarii.
Din cunostintele minime pe care le am in domeniul juridic, am cam avea aceleasi drepturi toti in ce priveste parcarea, accesul neingradit samd.
Este diferenta intre proprietate si parte comuna
Fiecare proprietar detine oligatia sa achite obligatiile aferente proprietatii sale apartament+loc parcare
daca dv nu detineti spatiu parcare,va revine obligatia sa contribuiti,conform disp L nr 196/2018 cote aferente administrarii partii comune condominiu
Acord de asociere
SethBV
Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are ... (vezi toată discuția)