avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare ansamblu rezidential nou - folosinta exclusiva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare ansamblu rezidential nou - folosinta exclusiva

Buna ziua, la mine situatia e in felul urmator: ansamblu rezidential nou, in promisiunea de VC am optat pentru achizitie(proprietate) loc de parcare, la momentul semnarii actului de VC surpriza, locul de parcare va fi dat in folosinta exclusiva pentru motivul ca sunt niste tevi si regimul juridic al terenului s-a modificat. Unii proprietari au solicitat banii inapoi, altii au ramas asa, eu fac parte din prima categorie. Acum surpriza vine din faptul ca suntem pusi la plata in mod egal pentru intretinerea spatiilor comune, la primarie platim in mod egal impozitele - terenul din jurul ansamblului s-a impartit in cota indiviza in mod egal la toti proprietarii de apartamente, inclusiv cel aferent parcarii.

Din cunostintele minime pe care le am in domeniul juridic, am cam avea aceleasi drepturi toti in ce priveste parcarea, accesul neingradit samd.

Cum este corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 08:17, 9 Iulie 2021
Este diferenta intre proprietate si parte comuna
Fiecare proprietar detine oligatia sa achite obligatiile aferente proprietatii sale apartament+loc parcare
daca dv nu detineti spatiu parcare,va revine obligatia sa contribuiti,conform disp L nr 196/2018 cote aferente administrarii partii comune condominiu
terenul aferent fostei parcari este parte comuna si nu poate fi folosit doar in beneficiul unora, decat cu acordul celorlalti proprietari

adica daca ai cota de 20m2 din terenul respectiv,nu inseamna ca iti poti alege o bucata de teren si folosirea ei fara acordul celorlalti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Acord de asociere SethBV SethBV Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are ... (vezi toată discuția)
Parcare subterana fara cf individual camelia_g camelia_g Buna ziua, Considerati ca m-ar dezavantaja lipsa unui CF individual la o parcare subterana? Promisiunea de V/C (de la dezvoltator) suna cam ... (vezi toată discuția)