avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Activitate KinU

Activitate KinU

elis a scris:

Nu exista niciun motiv sa nu aplice legea. Este obligatorie respectarea salariului minim brut de incadrare. Baza legala este cea descrisa mai sus : HG nr.1507/2007 si CCMN pe anii 2007 - 2010.

Depuneti, in acest sens, o sesizare catre Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartineti. In sesizare mentionati faptul ca angajatorul nu respecta prvederile legale privind salariul minim pe economie.

Sunt angajat pe functia de inginer, de aproape 2 ani, salariul este in continuare 880, credeti ca o sesizare/reclamatie la ITM va rezolva problema ?, credeti ca exista sansa sa mi se achite dieferenta de bani ? retroactiv ? sau va fi nevoie sa actionez in judecata firma la care lucrez ... ?

Multumesc
Subiect: Facturi, livrare marfa neonorata.

Am primit facturi de la un furnizor pentru diverse marfuri. Unele dintre ele nu au fost livrate, altele au fost livrate si platite. Acuma furnizorul refuza livrarea marfii, iar eu am ramas cu facturile inregistrate in firma, mai bine zis sunt in aer. recent am aflat ca furnizorul este in curs de lichidare. Ce masuri ar trebui sa iau, pentru ca exista anumite facturi emise de ei, care eu nu le-am achitat, marfa nu a fost livrata, deci din punctul meu de vedere sunt nule, la fel si din punctul lor de vedere, dar refuza stornarea acestora. Iar acuma din ce vad eu situatia devine din ce in ce mai grava tinand cont de intrarea in lichidare a firmei.

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti ca masuri iau in acest caz. Va multumesc

PS : mentionez ca aceste facturi au la baza un contract pe care nici o parte nu l-a mai onorat.

Răspuns la discuția Facturi, livrare marfa neonorata.
Imi cer scuze daca am postat intr-o categorie , alta deca cea care ar trebui, dar din spusele contabilei statul ma va da in judecata si ma va obliga la plata acelor facturi indiferent daca am primit marfa sau nu.
Am primit facturi de la un furnizor pentru diverse marfuri. Unele dintre ele nu au fost livrate, altele au fost livrate si platite. Acuma furnizorul refuza livrarea marfii, iar eu am ramas cu facturile inregistrate in firma, mai bine zis sunt in aer. recent am aflat ca furnizorul este in curs de lichidare. Ce masuri ar trebui sa iau, pentru ca exista anumite facturi emise de ei, care eu nu le-am achitat, marfa nu a fost livrata, deci din punctul meu de vedere sunt nule, la fel si din punctul lor de vedere, dar refuza stornarea acestora. Iar acuma din ce vad eu situatia devine din ce in ce mai grava tinand cont de intrarea in lichidare a firmei.

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti ca masuri iau in acest caz. Va multumesc

PS : mentionez ca aceste facturi au la baza un contract pe care nici o parte nu l-a mai onorat.