avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate MariusD@1984

Activitate MariusD@1984

Buna ziua
Lucrez intr-o multinationala care datorita pandemiei a implementat pentru cei care muncesc in birouri un program jumate-jumate lunar. Jumatate de angajati la munca cealalta jumatate in somaj tehnic.
1. Perioada de somaj tehnic imi va afecta un viitor demers la banca
pentru un imprumut imobiliar?
2. Imi este afectata vechimea si efectiv perioada de cotizare la pensie, implicit termenul de iesire la pensie?
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Am inteles. Si trebuie sa fie inclusi toti urmasii cu acte doveditoare la dezbaterea succesiunii? Sau se poate ocupa o singura persoana avand certificatele de deces si cele de nastere a urmasilor? Sau cum trebuie si de unde trebuie sa se inceapa procedura?
Intre sora care mai este in viata si bunica mea nu se poate dezbate mostenirea fara a se face toate succesiunile de care ati mentionat mai sus?
De la parintii bunicului
Buna ziua
Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie:
In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu pamantul aferent. Ca mostenitor direct in viata, mai este o sora de a bunicului fara copii cu sotul decedat si bunica mea cu un copil. Bunicul a avut 3 surori dintre care doua au copii la randul lor. Dezbaterea mostenirii se poate face intre sora care traieste (mostenitoarea directa) si bunica mea? Dupa dezbaterea mostenirii o parte mostenitoare poate renunta in favoarea celeilalte in schimbul unei sume de bani? Multumesc