Problema care se ridica era urmatoarea, avand in vedere dispoz. art.102 alin.2 c.pr.civ., in cazul in care am facut o cerere si mi s/a comunicat minuta, ma aflu intr=unul din cazurile de echipolenta? Hotararea a fost data in civil. Hotararea nu a fost motivata.
Imi cer scuze ca am fost asa eliptica, si iti multumesc pentru faptul ca mi-ai luat in considerare intrebarea.
Ce parere aveti, se poate introduce o actiune de restituire a taxei de poluare fara a parcurge procedura prealabila? Problema e urmatoarea, desi nu am primit o decizie de impunere am achitat taxa in august 2009, si nu am contestat nimic. Daca fac acum o cerere de restituire la instanta va fi considerata tardiva pentru ca au trecut mai mult de 6 luni?
Intrebarea mea are la baza tocmai evolutia acestei institutii in cadrul contractului de leasing. initial in contractele de leasing era specificat "avans din valoarea reziduala". pe parcursul timpului insa a ramas doar denumirea de avans. Exista opinii in dctrina care sustin ambele pareri. Si daca totusi s-ar admite ca e parte din valoarea reziuala a bunului, care este temeiul juridic al acestei actiuni? Eu m-am gandit la plata nedatorata
Am o hotarare judecatoreasca prin care mi se acorda penalitati de intarziere pentru neplata comisionului pana in data de 13.08.2008, data la care prataul a achitat comisionul. Pot sa formulez o nou cerere prin care sa cer dobanda legala la penalitatile neachitate, pana la ora actuala?