avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate mvasilescu

Activitate mvasilescu

Din punct de vedere SSM, va rog sa imi spuneti daca pentru un lucrator care realizeaza munca de la domiciliu, aceasta se considera munca in conditii de izolare si daca acest lucrator poate conduce autovehiculul unitatii la care este angajat
In cazul nostru elevii sunt in clasa a IX-a si deplasarea lor la/de la domiciliu la unitatea unde efectueaza stagiul de practica se face individual, cu mijloace de transport diferite (ex. metrou, STB, autoturismul parintilor), asadar cine declara evenimentul si cine face cercetarea in cazul unui accident de traseu? Este bine ca unitatea sa solicite elevilor completarea unor declaratii de traseu la/de la domiciliu la unitatea unde efectueaza stagiul de practica?
Va multumesc pentru raspuns. As mai dori sa stiu in cazul unui eveniment nedorit pe traseul de deplasare al elevilor la/de la domiciliu la intreprinderea unde efctueaza stagiul de practica, cine declara evenimentul si cine face cercetarea?
Am citit aricolele si am urmatoarele intrebari, va rog frumos:

1. Lucratorul desemnat SSM trebuie sa completeze Fisa de instruire colectiva pentru elevi cf modelului din Anexa nr 12 la HG 1425/2006 ?
2. Lucratorul desemnat SSM trebuie sa deschida si Fisa de instruire individuala SSM pentru fiecare elev, cf modelului din Anexa nr 11 la HG 1425/2006 ?
3. Instruirea introductiv generala a elevilor se efectueaza in baza carui aliniat al Articolului nr. 83 din HG 1425/2006, avand in vedere ca elevii nu se angajeaza, ci doar efectueaza stagiu de practica in intreprindere (deci nu se aplica litera a) din Art 83; oare sunt considerati elevii lucratori detasati si temeiul legal este litera b) din Art 83?)
4. Lucratorul desemnat SSM trebuie sa consemneze in Fisa de instruire individuala rezultatul testarii dupa instruirea introductiv generala efectuata fiecarui elev?
5. Trebuie efectuat examen medical de medicina muncii pentru acesti elevi prin grija si pe cheltuiala intreprinderii in care elevii realizeaza stagiul de practica si daca da, in ce temei legal (articol)? Se consemneaza rezultatul controlului medical in Fisa de instruire individuala SSM prin semnatura si parafa medicului de medicina muncii ?

Va multumesc!
ati putea sa imi spuneti in ce temei legal (articol) trebuie realizata instruirea la locul de munca unde se desfasoara practica de catre conducatorul locului de munca si cu ce tematica trebuie realizata aceasta instruire
As dori sa stiu ce formalitati pe linie de SSM trebuie facute si de catre cine (lucratorul desemnat SSM/ conducatorul locului de munca) pentru efectuarea stagiului de practica intr-o intreprindere de catre un numar de 6 elevi din clasa a IX-a
As dori sa stiu Cine face instruirea la locul de munca si instruirea periodica SSM pentru un lucrator care defasoara munca de la domiciliu, daca si seful lui desfasoara tot munca de la domiciliu, iar in intreprindere nu exista proceduri pentru utilizarea semnaturii electronice?
la instruirea SSM periodica a unui lucrator sunt trei semnaturi.
acestea pot fi mixte (olograf si electronic) sau trebuie sa fie toate de acelasi tip?
codul muncii .
sunt un salariat in cadrul unui compartiment care are un Manager.
pe organigrama, deasupra compartimentului este o casuta cu un Director.
in fisa mea de post scrie ca sunt subordonat Managerului si Directorului.
este legal sa am doi sefi?
In cadrul unei societati cu sediul in Bucuresti , se afla un compartiment al carui sef lucreaza la sediul societatii din Bucuresti.

In afara de lucratorii din cadrul acestui compartiment care isi desfasoara activitatea la sediul societatii djn Bucuresti, exista un lucrator care isi desfasoara activitatea intr-un punct de lucru al societatii situat in Pitesti . Seful acestui punct de lucru din Pitesti refuza sa ii faca instructajul ssm periodic lucratorului care isi desfasoara activitatea in cadrul punctului de lucru din Pitesti (spune ca nu are decizie in acest sens). Va rog sa imi spuneti in baza carui temei legal seful punctului de lucru de la Pitesti tebuie sa ii faca instructajul ssm periodic lucratorului care isi desfasoara activitatea la Pitesti. Multumesc.