Am fost angajata ca asistenta medicala la privat, am nascut in 06.11.2018 un baiat iar acum sunt in crestere copil. Eu locuiesc cu tatal copilului dar nu suntem casatoriti, iar el este la pensie militara si beneficiaza si de renta viagera neimpozabila ca sportiv de performanta. Intrebarea mea este urmatoarea: eu nefiind casatorita cu tatal copilului iar el fiind la pensie se tine cont de acea luna care trebuie sa o ia tatal pt crestere copil, iar daca ma intorc mai devreme la serv pt a beneficia de stimulent de insertie trebuie sa ma intorc cu 60 zile inainte de a face copilul 2 ani sau cu 90 zile tinandu-se cont si de luna care ar trebui sa o ia tatal? Astept raspuns! Va multumesc!
Am un copil dintr-o casnicie care s-a terminat cu un divort iar copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere, tatal avand dreptul sa il vada sau sa il ia in 2 duminici din luna si mai are voie sa il ia ori de Paste ori de Craciun. Intrebarea mea este: Ca sa plec intr-un concediu cu copilul in alta tara am nevoie de procura de la tatal copilului ca sa il pot scoate din tara?
Suntem parintii a unui bebe de 2 luni, necasatoriti, cu domicilii diferite pe cartea de identitate dar care stam impreuna la domiciliul meu (mama bebelusului). Trebuie sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil si am vazut pe net ca trebuie si tatal sa ia cel putin 1 luna indemnizatie. Specific ca tatal este pensionar cu 774 lei pensie. Eu trebuie sa incep serviciul mai devreme cu 1 luna , din a 23 luna si tatal sa ia indemnizatie a 24 luna? Daca el e pensionar, cum se calculeaza indemnizatia in cazul lui?