avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Am fost angajata ca asistenta medicala la privat, am nascut in 06.11.2018 un baiat iar acum sunt in crestere copil. Eu locuiesc cu tatal copilului dar nu suntem casatoriti, iar el este la pensie militara si beneficiaza si de renta viagera neimpozabila ca sportiv de performanta. Intrebarea mea este urmatoarea: eu nefiind casatorita cu tatal copilului iar el fiind la pensie se tine cont de acea luna care trebuie sa o ia tatal pt crestere copil, iar daca ma intorc mai devreme la serv pt a beneficia de stimulent de insertie trebuie sa ma intorc cu 60 zile inainte de a face copilul 2 ani sau cu 90 zile tinandu-se cont si de luna care ar trebui sa o ia tatal? Astept raspuns! Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Geo-Kla, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 3 Ianuarie 2020
Buna ziua,Pentru a primi stimulent trebuie sa va întoarceți la serviciu cu minim 60 zile înainte.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
In situația în care solicitati acordarea stimulentului de inserție cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dreptul dvs nu este afecta de luna tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! pentru a beneficia de stimulent de insertie daca ... Lala2018 Lala2018 Buna ziua ! Pentru a beneficia de stimulent de insertie daca data nasterii copilului este 21.01.2019 care ar fi data la care ar trebui sa ma întorc si sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție adrianaa.alina adrianaa.alina Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În ... (vezi toată discuția)