avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate cosmin.d

Activitate cosmin.d

Discuție atestare taxi
In vederea practicarii activitatii de taxi, taximetristul trebuie sa detina atestat profesional eliberat de ARR. Metodologia de atestare profesionala a taximetristilor este descrisa in legea 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitandu-mi cazierul judiciar la depunerea documentatiei pentru obtinerea atestatului,ARR constata ca am inscrise date, mai exact doua condamnari ptr art 215 CP si 269 CP, ramase definitive in anul 2000, neimplinindu-se termenul legal pentru a introduce o cerere de reabilitare.In consecinta, mi-au spus ca nu pot obtine certificatul de atestare profesionala invocand, ca nu sant reabilitat. Am citit cu atentie toata legislatia in domeniu si normele de aplicare si nu am gasit nici un text de lege care sa-mi interzica practicarea si autorizarea acestei activitati. Nu inteleg refuzul ARR in baza carei legi nu pot practica aceasta profesie si as dori sa stiu ce cale de rezolvare pot urma.
florentina albu a scris:

Legea nr.31/1990 actualizata prevede:
"Art. 6. - (1) Semnatarii actului constitutiv, precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, ..."

O posibila solutie in problema dvs.:Nu puteti sa fiti fondator? Lasati alte persoane care indeplinesc conditiile legale sa "fondeze" societatea si sa o "constituie" si, in timp preluati partile sociale prin cesiune, de la acestia. Intre timp probabil ca se implineste si termenul petru cererea de reabilitare.
Dar eu vreau sa investesc bani in afacere si apoi ce garantie am ca fondatorii i-mi vor mai cesiona partile sociale la momentul dorit de mine?? exista vreo modalitate prin care pot fi protejat in mod oficial si nu doar pe baza unor intelegeri verbale??
florinturlete a scris:

Vedeti ca acum o luna cred, s-a largit numarul infractiunilor care se consemnaza in cazierul fiscal si cred ca este si inselaciunea. Cu privire la verificarea declaratiilor nu o face nimeni atata timp cat nu sa comite o infractiune, in cazul in care comiteti o infractiune, ce mare lucru, o sa aveti un concurs de infractiuni..
nu cred ca poate fi vorba de concurs de infractiuni atata timp cat am o condamnare ramasa definitiva, in cazul asta apare recidiva. Dar nu era vorba de comiterea unei infractiuni ci pur si simplu vreau sa fac o afacere si nu gasesc cadrul legal ce inseamna asta, ca nu mai am voie sa fac nici un fel de activitate comerciala? Daca cumpar un srl si numesc un administrator care-i problema?
La infiintarea unui srl asociatii sau fondatorii respectivei societatii trebuie sa dea o declaratie notariala ca intrunesc conditiile legale asa cum sant ele descrise in legea societatilor comerciale. Daca eu am avut o condamnare ramasa definitiva pentru complicitate la inselaciune si nu s-a implinit termenul legal pentru a introduce o cerere de reabilitare in instanta se considera ca nu pot fi fondator?? Dar daca as da declaratia respectiva in cazul cumpararii de parti sociale nemaiavand calitatea de fondator, as intra sub incidenta falsului in declaratii in cazul in care chestia asta s-ar verifica, cine ar putea verifica declaratiile astea?? ORC? Cazierul fiscal e curat nu sant inscrise date.
Răspuns la discuția infractiune economica?
Problema mea era alta! Daca in conditii legale am dreptul sa fiu asociat intr-un srl,tinand cont de faptul ca am o codamnare de 5ani pt complicitate la inselaciune, pentru care nu se poate face reabilitarea inca. Am inteles ca in baza legii societatilor comerciale nu pot fi fondator,dar pot cumpara parti sociale ??? in acest caz nemaifiind fondator ci am primit prin cesiune parti sociale. Marea mea nelamurire este daca voi cumpara acele parti sociale si ma voi duce la notar sa declar ca indeplinesc conditiile legale de a fi asociat intr-un srl, nu cad sub incidenta falsului in declaratii?:O
Răspuns la discuția infractiune economica?
Dar daca va trebui sa dau declaratie notariala ca indeplinesc conditiile legale pentru a fi administrator?:(
Răspuns la discuția infractiune economica?
Multumesc pentru raspuns!

Daca as cumpara un srl infiintat de altcineva, as putea deveni asociat unic al acelei societati? In situatia aceasta, pot administra societatea sau trebuie sa angajez un administrator?#-o
Discuție munca la negru
De curand m-am angajat la o firma care are serioase probleme cu plata salariilor.Desi am stabilit inca de la inceput ca nu accept sa lucrez fara contract de munca, au trecut mai bine de 45 zile si nu mi-au facut inca angajarea, desi am depus la firma actele necesare pentru angajare. Incepand din 17 iunie si pana in ziua de azi nu am primit nici un ban desi data scadenta a platii salariului este dupa cum spun ei in 30 a fiecarei luni. De cateva zile am incetat sa mai lucrez pana nu i-mi platesc salariul. As dori sa reclam faptul ca nu mi-au facut angajarea precum si neplata salariului pe toata aceasta perioada. Ce cale am de urmat in sensul acesta, cine preia astfel de reclamatii si se ocupa de solutionarea lor?
Răspuns la discuția infractiune economica?
pentru art.26 raportat la 215 CP am primit o condamnare de 5 ani. Daca as dori sa infiintez un SRL legea nu-mi da dreptul? Sau daca vreau sa cumpar parti sociale dintr-un SRL sa ma asociez cu alta persoana nici asta nu se permite?
as dori sa stiu cum se deosebesc infractiunile de natura economica, de cele judiciare, care sant criteriile de diferentiere?
fapte de ce natura cad sub incidenta celor economice?