Dar eu vreau sa investesc bani in afacere si apoi ce garantie am ca fondatorii i-mi vor mai cesiona partile sociale la momentul dorit de mine?? exista vreo modalitate prin care pot fi protejat in mod oficial si nu doar pe baza unor intelegeri verbale??
Legea nr.31/1990 actualizata prevede:
"Art. 6. - (1) Semnatarii actului constitutiv, precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, ..."
O posibila solutie in problema dvs.:Nu puteti sa fiti fondator? Lasati alte persoane care indeplinesc conditiile legale sa "fondeze" societatea si sa o "constituie" si, in timp preluati partile sociale prin cesiune, de la acestia. Intre timp probabil ca se implineste si termenul petru cererea de reabilitare.
nu cred ca poate fi vorba de concurs de infractiuni atata timp cat am o condamnare ramasa definitiva, in cazul asta apare recidiva. Dar nu era vorba de comiterea unei infractiuni ci pur si simplu vreau sa fac o afacere si nu gasesc cadrul legal ce inseamna asta, ca nu mai am voie sa fac nici un fel de activitate comerciala? Daca cumpar un srl si numesc un administrator care-i problema?
Vedeti ca acum o luna cred, s-a largit numarul infractiunilor care se consemnaza in cazierul fiscal si cred ca este si inselaciunea. Cu privire la verificarea declaratiilor nu o face nimeni atata timp cat nu sa comite o infractiune, in cazul in care comiteti o infractiune, ce mare lucru, o sa aveti un concurs de infractiuni..