De curand m-am angajat la o firma care are serioase probleme cu plata salariilor.Desi am stabilit inca de la inceput ca nu accept sa lucrez fara contract de munca, au trecut mai bine de 45 zile si nu mi-au facut inca angajarea, desi am depus la firma actele necesare pentru angajare. Incepand din 17 iunie si pana in ziua de azi nu am primit nici un ban desi data scadenta a platii salariului este dupa cum spun ei in 30 a fiecarei luni. De cateva zile am incetat sa mai lucrez pana nu i-mi platesc salariul. As dori sa reclam faptul ca nu mi-au facut angajarea precum si neplata salariului pe toata aceasta perioada. Ce cale am de urmat in sensul acesta, cine preia astfel de reclamatii si se ocupa de solutionarea lor?
Va recomand sa va adresati ITM-ului din judetul dumneavoastra printr-o sesizare scrisa in care sa relatati cele de mai sus.
Nu in ultimul rand nu asteptati sa treaca 45 de zile de cand lucrati la o societate ca sa constatati ca ati lucrat fara contract de munca. Dupa 20 de zile de la angajare (chiar si mai repede)- avand in vedere ca acesta este termenul maxim de inregistrare a unui contract de munca- puteti sa va deplasati la ITM sa va interesati de situatia dumneavoastra.
Cntractul individual de menca se incheie intre angajat si angajator cel mai tarziu in momentul inceperii lucrului si se inregistreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca in maxim 20 de zile de la data inceperii lucrului.
Codul Muncii mentioneaza faptul ca, in cazul in care nu s-a incheiat contractul indiovidual de munca, se poate face dovada muncii prin orice mijloace.
Puteti sesiza ITM in aceasta privinta, iar pentru neplata salariilor de asemenea.
Recuperare bani
niculae38
Buna ziua ,am lucrat pana acum o saptamana la o firma de paza cu care am incheiat un contract \\"invizibil \\" ,adica ,nici o rubrica nu era completata , si ... (vezi toată discuția)