avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate costinz

Activitate costinz

Buna ziua !

Pentru o platforma betonata ( 7 m x 6 m ), la un garaj auto ,cu 2 posturi,cu schelat metalic din teava 100 x 100 mm,cu spatiu deschis ( fara pereti-doar acoperis din tabla),se cere autoarizatie de construire?

Multumesc !
Buna ziua !
Cum trebuie procedat ( daca se mai poate face / obtine un duplicat la pasaportul (pierdut ) al unei masini adusa din Polonia? (ptr Inmatriculare RAR) .
Brieful exista in original , masina are ITP + RCA valabil pana la sfarsutul anului .!

Se poate face R.A.R.- ul ,......doar cu brief original si contract ?

Polonia a renuntat sa mai faca de cca 1 an de zile , carti de identitate ptr autoturisme ! (informatia este de pe net)

Multumesc mult !
...buna !!!....nu vad diferenta!..in colt dr ., sus , scrie clar, ca trebuie pusa stampila de la taxe si impozite ,ca vanzatorul nu are datorii neachitate !.dar daca are,..ce se intampla?
Buna dimineata!

Care este articolul din Legea 296 din 2020 care prevede schimbarea privind inregistrarea /inmatricularea la primarie fara certificat fiscal de la vanzator ,aceata facandu- se doar in baza contractului de vanz-cumparare de pe site ul Ministerului Finantelor/ DRPCIV?
multumesc mult!

(vreau sa inregistrez masina la primarie(masina are nr rosii) ,am documentele(brief mare si mic,buletin al celui ce detine masina ,contract semnat de el,-dar nu imi da fiscal ptr ca are datorii la primarie).

(As dori un raspuns de la un domn/d-na avocat doar) .Multumesc f mult

([ link extern ] )

(„Proprietarii bunurilor care înstrăinează mijloace de transport nu trebuie să prezinte certificatul de atestare fiscală în cazul în care pentru înstrăinare utilizează formularul de contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport aprobat prin ordin al ministrului potrivit dispozițiilor legale în vigoare”, se arată în textul legii)
multumesc mult !...daca as face o plangere la politie sa i se retina documentele (carte si talon )+ nr de circulatie ... ar fi posibil? ...( el neavand cu ce demonstra ca este proprietar)!
Buna ziua !

......Asigurarea RCA se poate anula la solicitarea proprietarului la sediul firmei care a emis -o (forul central)?

...... am vandut o masina.... si cumparatorul nu mai vrea sa faca contract de vanzare- cumparare, circuland pe asigurarea mea:?

( stiu,..... este o prostie crasa , dar nu toti suntem asa dotati intelectual!,..sau nu am trecut prin experimente de genul acesta sau incredere mai multa decat trebuie in OAMENI )!
.... o zi buna va doresc!
... multumesc!!!
buna ziua si multumesc ptr raspuns!..

.......faptul ca in carte si certificatul de inmatriculare a autoveh ,nu apare ca persoana ,ca fizica el , vanzatorul , dupa radierea la finante , de pe firma lui , pe el , e ok?

.....practic am masina , dar in documente nu este incheiat procedura de transferare a detinatorului , cred eu!...Iar lucrul acesta trebuia facut la politie ,nu?....ca sa nu mai vbesc ca nu ma ajuta la inmatriculare! ...... Dimpotriva !...Gresesc? o zi buna si multumesc mult!
Buna ziua!
Am cumparat o masina vazuta pe net, mi a fost adusa pe trailer acasa (a avut accident ,lovita fata ,bara fata ,radiatoare apa si clima cu suport aferent,capota) .Am cumparat o in ideea de a o repara in timp ptr fiica mea,care face cursurile scolii de soferi. Proprietarul mi a dat la sosire ,cartea si certificatul masinii,dovada de la finante ptr trecerea -
(inregistrarea )masinii de pe firma (lui) pe numele sau iar eu i am dat banii , in Ideea ca intr o saptamana, doua imi trimite contractul de vanz -cump si certificatul fiscal de la primaria din Galati (si sa le trimita la Mures),ptr intrarea in legalitate . Intalnirea a avut loc dupa 17 30 (birourile acte auto erau inchise la ora aceea) -lucrul acesta se intampla acum acum cca . 2 luni.
Stiu , ve -ti spune ca o a fost o mare prostie din partea mea ,dar e invatatura de minte sa nu ai incredere in oameni in asemenea gen de tranzactii. Deasemenea ,in carte de identitate si certificat. de inmatriculare , nu apare numele lui dupa radierea de la finante de pe firma lui pe persoana fizica - nu ar fi trebuit mers la politie ptr acest lucru ????.

Ma gandesc sa fac o plangere la Comandantul Politiei a judetului unde isi are domiciliul ptr a-l obliga sa definitiveze transcrierea ( sa- mi transmita certificatul fiscal de radiere de la primarie si contractul de vanz - cumparare )!
Dvs ce cai de abordare a problemei ce imi sugerati? multumesc mult si o zi buna va doresc!