avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am cumparat o masina vazuta pe net, mi a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am cumparat o masina vazuta pe net, mi a fost adusa ...

Buna ziua!
Am cumparat o masina vazuta pe net, mi a fost adusa pe trailer acasa (a avut accident ,lovita fata ,bara fata ,radiatoare apa si clima cu suport aferent,capota) .Am cumparat o in ideea de a o repara in timp ptr fiica mea,care face cursurile scolii de soferi. Proprietarul mi a dat la sosire ,cartea si certificatul masinii,dovada de la finante ptr trecerea -
(inregistrarea )masinii de pe firma (lui) pe numele sau iar eu i am dat banii , in Ideea ca intr o saptamana, doua imi trimite contractul de vanz -cump si certificatul fiscal de la primaria din Galati (si sa le trimita la Mures),ptr intrarea in legalitate . Intalnirea a avut loc dupa 17 30 (birourile acte auto erau inchise la ora aceea) -lucrul acesta se intampla acum acum cca . 2 luni.
Stiu , ve -ti spune ca o a fost o mare prostie din partea mea ,dar e invatatura de minte sa nu ai incredere in oameni in asemenea gen de tranzactii. Deasemenea ,in carte de identitate si certificat. de inmatriculare , nu apare numele lui dupa radierea de la finante de pe firma lui pe persoana fizica - nu ar fi trebuit mers la politie ptr acest lucru ????.

Ma gandesc sa fac o plangere la Comandantul Politiei a judetului unde isi are domiciliul ptr a-l obliga sa definitiveze transcrierea ( sa- mi transmita certificatul fiscal de radiere de la primarie si contractul de vanz - cumparare )!
Dvs ce cai de abordare a problemei ce imi sugerati? multumesc mult si o zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:49, 2 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca impotriva lui.
Nu va poate ajuta comandantul politiei.

In acest sens, va sfatuiesc sa contactati direct un avocat din localitatea dvs. pentru a face demersurile necesare.
buna ziua si multumesc ptr raspuns!..

.......faptul ca in carte si certificatul de inmatriculare a autoveh ,nu apare ca persoana ,ca fizica el , vanzatorul , dupa radierea la finante , de pe firma lui , pe el , e ok?

.....practic am masina , dar in documente nu este incheiat procedura de transferare a detinatorului , cred eu!...Iar lucrul acesta trebuia facut la politie ,nu?....ca sa nu mai vbesc ca nu ma ajuta la inmatriculare! ...... Dimpotriva !...Gresesc? o zi buna si multumesc mult!
mergeti la un birou de acte auto si va zic ei de ce acte mai aveti nevoie pt transfer si ii ziceti vanzatorului.
Actele care va sunt necesare pentru inmatriculare (nu politia se ocupa, ci DRPCIV) le gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina cu declaratie la notariat? Mikaela D Mikaela D Buna seara! Este un subiect foarte dezbatut si totusi nici o situatie nu seamana cu cealalta.Se poate radia o masina (an fabricatie 1981) cu declaratie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto giony18 giony18 Buna ziua, Am cumparat o masina recent, vanzatorul a cumparat-o la randul sau de la alta persoana, a incris-o la circa financiara,dar nu a schimbat talon ... (vezi toată discuția)