......Asigurarea RCA se poate anula la solicitarea proprietarului la sediul firmei care a emis -o (forul central)?
...... am vandut o masina.... si cumparatorul nu mai vrea sa faca contract de vanzare- cumparare, circuland pe asigurarea mea:?
( stiu,..... este o prostie crasa , dar nu toti suntem asa dotati intelectual!,..sau nu am trecut prin experimente de genul acesta sau incredere mai multa decat trebuie in OAMENI )!
.... o zi buna va doresc!
... multumesc!!!
Este complicat. Daca ati fi completat contractul de vanzare cumparare cu viza finantelor , da In acest fel ati fi facut dovada ca ati instrainat-o
O polita RCA nu poate fi anulata decat prin: vanzare sau radiere.
Spuneti ca circula cu asigurare pe numele dv, presupun ca atunci cand i-ati dat masina i-ati dat si asigurarea..altfel nu ar fi avut datele dv sa isi reinoiasca polita.
multumesc mult !...daca as face o plangere la politie sa i se retina documentele (carte si talon )+ nr de circulatie ... ar fi posibil? ...( el neavand cu ce demonstra ca este proprietar)!
nick5roo
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
O mașină înstrăinatâ nu mai are valabilă polița RCA. Polița RCA este nominală, noul proprietar este obligat să-și încheie o nouă poliță, altfel riscă amendă și confiscarea placutelor de înmatriculare, plus suspendarea dreptului de a conduce.
Dumneavoastră faceți cerere la asigurător că ați înstrăinat mașina și vă recuperați diferența de vânzare până la expirarea valabilității. Atenție, lună trecuta, lună pierdută. Dacă faceți luna asta, diferența o veți primi începând cu luna martie.
nicunicolae10
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In Romania polita RCA e nominala ,dar e nominala pe masina nu pe proprietar..In momentul asta omul circula legal.Nu aveti decat sa-l amenintati ca declarati masina furata sau ca-l actionati in judecata.Oricum nu inteleg cum ati vandut masina dar nu ati facut contract de v-c.