avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! ......Asigurarea RCA se poate anula la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! ......Asigurarea RCA se poate anula la solicitarea ...

Buna ziua !

......Asigurarea RCA se poate anula la solicitarea proprietarului la sediul firmei care a emis -o (forul central)?

...... am vandut o masina.... si cumparatorul nu mai vrea sa faca contract de vanzare- cumparare, circuland pe asigurarea mea:?


( stiu,..... este o prostie crasa , dar nu toti suntem asa dotati intelectual!,..sau nu am trecut prin experimente de genul acesta sau incredere mai multa decat trebuie in OAMENI )!
.... o zi buna va doresc!
... multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 16:07, 22 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este complicat. Daca ati fi completat contractul de vanzare cumparare cu viza finantelor , da In acest fel ati fi facut dovada ca ati instrainat-o
O polita RCA nu poate fi anulata decat prin: vanzare sau radiere.
Spuneti ca circula cu asigurare pe numele dv, presupun ca atunci cand i-ati dat masina i-ati dat si asigurarea..altfel nu ar fi avut datele dv sa isi reinoiasca polita.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
Olga Tanasa, Consultant asigurari
multumesc mult !...daca as face o plangere la politie sa i se retina documentele (carte si talon )+ nr de circulatie ... ar fi posibil? ...( el neavand cu ce demonstra ca este proprietar)!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru asta ar trebui sa reclamati furtul masinii cu tot cu acte. sunteti sigur ca vreti s-o faceti? cumparatorul a platit-o, totusi.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
O mașină înstrăinatâ nu mai are valabilă polița RCA. Polița RCA este nominală, noul proprietar este obligat să-și încheie o nouă poliță, altfel riscă amendă și confiscarea placutelor de înmatriculare, plus suspendarea dreptului de a conduce.
Dumneavoastră faceți cerere la asigurător că ați înstrăinat mașina și vă recuperați diferența de vânzare până la expirarea valabilității. Atenție, lună trecuta, lună pierdută. Dacă faceți luna asta, diferența o veți primi începând cu luna martie.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
nick5roo, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania polita RCA e nominala ,dar e nominala pe masina nu pe proprietar..In momentul asta omul circula legal.Nu aveti decat sa-l amenintati ca declarati masina furata sau ca-l actionati in judecata.Oricum nu inteleg cum ati vandut masina dar nu ati facut contract de v-c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)