Buna ziua,ca multe alte perosane am un credit ipotecar din anul 2007.Tot ascutand stirile la tv in ultimul timp am aflat ca este abuziv comisionul de administare (in cazul meu este de 0.15%). Ce pasi trebuiesc urmati pentru a da in judecata banca in vederea eliminarii acestui comision abuziv? Este cineva care a recurs la acest lucru si a si castigat?
Buna ziua, intentionez sa deschid un magazin alimentar, in acest sens ma intereseza ce taxe si impozite trebuiesc platite pentru o astfel de afacere.Am citit undeva pe internet cum ca daca asi transforma SRL-ul in microinteprindere impozitul pe venit este mai mic.Vreau sa stiu daca este adevarat si ce trebuie facut in acest sens.
Nu puncte de lucru nu are.Dar daca nu ii dau in judecata mi s-a spus de la itm ca nu imi pot inchide cartea de munca .Imi este si mie teama sa nu arunc cu banii degeaba dar in cazul asta ce pot face.Astept raspuns si de la un avocat care sa imi poata oferii o solutie salvatoare .Multumesc
Am fost la sediu numai ca acolo sunt lacate puse la porti si nici macar nu mai exista pancarda cu numele societatii , iar la telefon nu mai raspunde nimeni nici macar la telefonul personal.Am fost si la Registrul Comertului sa aflu ceva despre firma si mi s-a spus ca firma inca functioneaza dar nu are sediu social contactul de comodat care la avut a expirat in 14.02.08.Nici macar dupa adresa nu il pot gasi pe director deoarece el are buletinul facut in Ploiesti iar el sta in prezent (sau cel putin asa stiu eu) in chirie in Bucuresti.Mentionez ca el este cetatean moldovean.
Buna ziua, aduc si eu in atentia celor care ma pot ajuta problema mea.AM LUCRAT DIN 2007 LA O FIRMA IAR DIN MARTIE ANUL CURENYT AM INTRAT IN CONCEDIU PRE SI POST NATAL .lLA DATA DE 1 LIULIE MI-AM BAGAT DOSARUL PT CRESTERE COPIL (2 ANI) . MENTIONEZ CA BANII PE CONCEDIUL PRE SI POST NATAL NU MI-AU FOST DATI NIVCI PANA IN PREZENT CEI DE LA FIRMA MAI EXACT ADMINISTRATORUL INVOCANDU-MI CA AU NISTE PB DAR AC O AS SE REZOLVE SI OR SA IMI DE-A BANII.AM FACUT SESIZARE LA ITM PRAHOVA IAR ACESTIA MI-AU TRIMIS RASPUNS AC LA SEDIUL FIRMEI NU ESTE NIMENI DE GASIT CA DE ALFEL SI LA TELEFON SI AC EI NU M,A POT AJUTA DECAT INDREPTANDU-MA CATRE INSTANTA.AM VB CU UN AVOCAT CARE MI-A SPUS CA IN CAZUL IN CARE LA PROCES NU SE PREZINTA NIMENI DIN PARTEA FIRMEI SI NU E NIMENI DE GASIT EU NU IMI POT RECUPERA BANII SI AC URMARE NICI CHELTUIELILE DE JUDECATA CARE DUPA SPUSELE AVOCATEI SUNT ACM IN JUR DE 7 MIL PT AC NU ARE DE LA CINE RECUPERA PREJUDICIUL.IN CAZUL ACESTA CE POT FACE.MA POATE AJUTA CINE CU O SOLUTIE , SAU NU AM INCOTRO SI TB AS MA RESEMNEZ AC AM PIERDUT ACEI BANI
La firma nu mai este nimeni din cate am inteles de la colegi care stau in acel sat unde are firma sediul (eu faceam naveta) iar directorul general singura persoana cu care mai puteam lua legatura nu mai imi raspunde la tel de 2 zile asa ca am hotarat ca maine sa ma duc la itm sa fac sesizarea sper sa rezolv ceva pt ca situatia mea este disperata sunt insarcinata in 7 luni si sincer stresul e prea mare, plus ca ei daca nu au facut actele sa le depuna nu vad cum o sa apara inregistrata la cas concediile mele medicale (prenatal si posnatal).Inca nu am dus prenatalul pe luna martie .Aveti idee pot sa ma duc eu personal cu ele la cas sau ce ma sfatuiti?:(
Stiu ca nu exista acte contabile deoarece eu am lucrat pana la sf lunii feb. si actele pe ianuarie nu erau inca facucte si declaratii;le nedepuse iar cand am sunat acum o sapt sa intreb de bani am intrebat si de acte si mi-a zis ca nu s-au facut ca nu a gasit pe cineva sa aduca sa le faca dar ca sa stau linistita ca se rezolva.Am fost si al itm sa am interesez ce consecinte are acea sesizare si mi s-a spus ca imediat ce o fac se va duce cineva in control; la firma si pt inceput i se va da o amenda de 5000 ron si un termen de 15 zile sa platesca salariile dac nu le plateste vor revenii si vor da o noua amenda dar mi-a zis ac intr-un fel va fi in dezavantajul nostru ca salariati deoarece banii pe care poate ii va face rost in loc sa ni de-a noua ac salariati ca drepturi salariale vor fi da-ti spre plata amenzilor. Sunt total dezorientata si nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac.
Buna , sa va spun in cateva cuvinte povestea mea poate am puteti ajuta cu un sfat ca nus tiu ce as fac.Sunt angajata la o firma din data de 12.02.2007 acum o luna am facut un an(nu am fost in acest timp in concediu fara plata).De al 01.03.2008 am intrat in concediu prenatal pt ca am 7 luni de sarcina.Problema mea este urmatoarea. Firma la care lucrez are mari pb cu platile catre stat (CAS, SOMAJ ETC)in sensul ca nu le-a mai platit de mult timp si cum asta nu ar fi de ajuns nici salariile nu le-am mai luat de 3 luni.Firma este a nimanui sa zic, contabil nu mai rae lumea isi da demisia dar eu ce sa fac pt ca eu inca depind de ei.Neavand contabil actel;e nu au mai fost facute si depuse din ianuarie.Ce se intampla daca nu imi depune prenatalul si postanatlul si daca nici nu achita restantele catre stat.Ce ma sfatuiti sa fac atat in acesta privinta cat si in cae a neplatii salariului.?:(