avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor!!!!!!..........firma neserioasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor!!!!!!..........firma neserioasa

Buna , sa va spun in cateva cuvinte povestea mea poate am puteti ajuta cu un sfat ca nus tiu ce as fac.Sunt angajata la o firma din data de 12.02.2007 acum o luna am facut un an(nu am fost in acest timp in concediu fara plata).De al 01.03.2008 am intrat in concediu prenatal pt ca am 7 luni de sarcina.Problema mea este urmatoarea. Firma la care lucrez are mari pb cu platile catre stat (CAS, SOMAJ ETC)in sensul ca nu le-a mai platit de mult timp si cum asta nu ar fi de ajuns nici salariile nu le-am mai luat de 3 luni.Firma este a nimanui sa zic, contabil nu mai rae lumea isi da demisia dar eu ce sa fac pt ca eu inca depind de ei.Neavand contabil actel;e nu au mai fost facute si depuse din ianuarie.Ce se intampla daca nu imi depune prenatalul si postanatlul si daca nici nu achita restantele catre stat.Ce ma sfatuiti sa fac atat in acesta privinta cat si in cae a neplatii salariului.?:(
vera_2209 a scris:

Buna , sa va spun in cateva cuvinte povestea mea poate am puteti ajuta cu un sfat ca nus tiu ce as fac.Sunt angajata la o firma din data de 12.02.2007 acum o luna am facut un an(nu am fost in acest timp in concediu fara plata).De al 01.03.2008 am intrat in concediu prenatal pt ca am 7 luni de sarcina.Problema mea este urmatoarea. Firma la care lucrez are mari pb cu platile catre stat (CAS, SOMAJ ETC)in sensul ca nu le-a mai platit de mult timp si cum asta nu ar fi de ajuns nici salariile nu le-am mai luat de 3 luni.Firma este a nimanui sa zic, contabil nu mai rae lumea isi da demisia dar eu ce sa fac pt ca eu inca depind de ei.Neavand contabil actel;e nu au mai fost facute si depuse din ianuarie.Ce se intampla daca nu imi depune prenatalul si postanatlul si daca nici nu achita restantele catre stat.Ce ma sfatuiti sa fac atat in acesta privinta cat si in cae a neplatii salariului.?:(

De unde stiti ca nu se mai fac acte contabile?
Actionati in instanta acum pentru plata salariilor si pentru plata contributiilor aferente salariilor.
sesizare instanta ..ITM............
urgent adresa/plangere catre ITM !!
Cereti angajatorului sa plateasca statului doar platile care vi le datoreaza ca sa puteti beneficia de plata concediilor la care aveti dreptul.
Din pacate, sa stiti ca nu sunteti un caz singular...
Am si eu un punct de vedere
Soc. este obligata sa platesaca catre stat sumele care reprezinta retinerea la sursa. Acest lucru este prevazut in legislatie ca infractiune daca nu se realizeaza in termen de 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor cass Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, problema sta in felul urmator:sunt gravida in 6 luni, pe la sfarsitul lunii decembrie voi intra in prenatal.Ce ma nelamureste pe mine e ca am primit ... (vezi toată discuția)
Taiere chitanta -agent vanzari !? tutu12 tutu12 ..in urma depunerii demisiei de la o societate comerciala mi s-au intamplat urmatoarele : -in data de 11.05.2015 dupa efectuarea perioadei de preaviz ... (vezi toată discuția)
State de plata itm NICOMIR NICOMIR Buna ziua, Vă rog din suflet dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat in următoarele probleme: 1. nu am dus statele de plată la ITM pt. lunile aprilie, ... (vezi toată discuția)