avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii STATE DE PLATA ITM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

STATE DE PLATA ITM

Buna ziua,

Vă rog din suflet dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat in următoarele probleme:
1. nu am dus statele de plată la ITM pt. lunile aprilie, mai, iunie 2010, întrucât nu am făcut decât o plata parţială a drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2010, suma fiind plătita de patron din lucrări efectuate la negru, deci fără acte in contabilitate. Cheltuielile cu salariile le-am inregistrat in contabilitate in fiecare lună, însă in evidenţa contabilă, nu am avut nici nici un venit de 3 luni de zile, deci nici o factura emisă . Am voie sa inregistrez pe cheltuieli salariile daca nu am inregistrate venituri?
2. mi s-au adus pt. a fi inregistrate în contabilitate in această perioadă chitanţe ce reflecta plăti catre Vodafon, furnizori et. Aş dori sa ştiu dacă pot înregistra aceste plăti in contabilitate în condiţiile in care eu nu am inregistrat plata salariilor, cu alte cuvinte, plata salariilor nu trebuie sa fie prioritară???? #-o
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 17 Iulie 2010
1. Statele de plata trebuie depuse la ITM pana pe data de 25 a lunii urmatoare indiferent ca s-au platit sau nu salariile.

2. Se poate intampla sa nu se factureze nimic intr-o luna. Insa, cheltuielile efectuate in luna respectiva trebuie inregistrate in contabilitate cronologic, la data efectuarii acestora. Este un principiu contabil.
Pentru statele de plata nedepuse la ITM sunt doua variante : fie vorbiti cu inspectorul la care este arondata societatea sa vedeti daca va poate ajuta , fie mergeti la Corpul de Control pentru a primi o sanctiune prevazute de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza chenzina 1 si 2 in contabilitate? bayramovici bayramovici AM DE INREGISTRAT IN CONTABILITATE SALARIILE AFERENTE LUNII OCT. PE CE DATA INREG FORMULELE?CAND SI CUM INREG PLATA CHENZINEI 1 DIN OCTOMBRIE? 641=421 FD ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata stat salarii Ganna Ganna Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca statul lunii aprilie(de ex) se inregistreaza in contabilitatea societatii in luna aprilie sau in luna mai, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!!!..........firma neserioasa vera_2209 vera_2209 Buna , sa va spun in cateva cuvinte povestea mea poate am puteti ajuta cu un sfat ca nus tiu ce as fac.Sunt angajata la o firma din data de 12.02.2007 acum o ... (vezi toată discuția)