Buna , sa va spun in cateva cuvinte povestea mea poate am puteti ajuta cu un sfat ca nus tiu ce as fac.Sunt angajata la o firma din data de 12.02.2007 acum o luna am facut un an(nu am fost in acest timp in concediu fara plata).De al 01.03.2008 am intrat in concediu prenatal pt ca am 7 luni de sarcina.Problema mea este urmatoarea. Firma la care lucrez are mari pb cu platile catre stat (CAS, SOMAJ ETC)in sensul ca nu le-a mai platit de mult timp si cum asta nu ar fi de ajuns nici salariile nu le-am mai luat de 3 luni.Firma este a nimanui sa zic, contabil nu mai rae lumea isi da demisia dar eu ce sa fac pt ca eu inca depind de ei.Neavand contabil actel;e nu au mai fost facute si depuse din ianuarie.Ce se intampla daca nu imi depune prenatalul si postanatlul si daca nici nu achita restantele catre stat.Ce ma sfatuiti sa fac atat in acesta privinta cat si in cae a neplatii salariului.?:(
Nici cei de la ITM nu procedeaza corect, chiar daca dau amenda, totusi nu trebuie sa te demoralizeze.
Soc. este in culpa de doua ori
- nu are evidenta contabila incalca prevederile Legii contabilitatii 82/ 1991
- incalca prevederile Codului Muncii.
La firma nu mai este nimeni din cate am inteles de la colegi care stau in acel sat unde are firma sediul (eu faceam naveta) iar directorul general singura persoana cu care mai puteam lua legatura nu mai imi raspunde la tel de 2 zile asa ca am hotarat ca maine sa ma duc la itm sa fac sesizarea sper sa rezolv ceva pt ca situatia mea este disperata sunt insarcinata in 7 luni si sincer stresul e prea mare, plus ca ei daca nu au facut actele sa le depuna nu vad cum o sa apara inregistrata la cas concediile mele medicale (prenatal si posnatal).Inca nu am dus prenatalul pe luna martie .Aveti idee pot sa ma duc eu personal cu ele la cas sau ce ma sfatuiti?:(
State de plata itm
NICOMIR
Buna ziua,
Vă rog din suflet dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat in următoarele probleme:
1. nu am dus statele de plată la ITM pt. lunile aprilie, ... (vezi toată discuția)