avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate MirelaDobre

Activitate MirelaDobre

Buna dimineata, ma poate ajuta cineva va rog cu un raspuns privind următoarea speta:
- arestat pentru furt, pedeapsa de 12 luni cumulat( un dosar cu 2 fapte prejudiciu recuperat) Si 2 ani condamnare de la o suspendare, total 3 ani cu executare.
Al 2 lea dosar de furt de data asta calificat si in forma continuata, tot doua fapte, care ar putea fi pedeapsa de data aceasta?
Va multumesc pentru un raspuns
Da, s au savarsit mai multe infractiuni, 4 infracțiuni, cate 2 ore dosar, pentru primul dosar s a dat 12 luni cu executare si revocarea suspendării adica cei 3 ani cu executare, iar la cel de al doilea dosar suntem in faza de mediere, ma intereseaza sa stiu daca Curtea de Apel ar putea sa schimbe favorabil aceasta pedeapsa printr o altă suspendare. Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua, am nevoie de opinia unui avocat pentru următoarea situatie:
- pedeapsa cu executare pentru furt- 12 luni la care s a adăugat pedeapsa cu suspendare din urma de 2 ani , rezultând o pedeapsă de 3 ani cu executare, s a facut contestație la Curtea de Apel , exista vreo posibilitate sa se acorde cu suspendare in urma apelului? Astept un raspuns , multumesc.
Va multumesc pentru raspuns, insa nu mi-a fost clar daca medierea este solutia pentru a nu executa pedeapsa , va rog daca se poate sa-mi da-ti un raspuns.multumesc
Buna dimineata, am o speta pentru care as avea nevoie de cateva lamuriri.
Fratele meu in urma cu 1 an a fost condamnat la 2 ani cu suspsendare, 4 ani cu supraveghere si control judiciar. La sfarsitul anului 2018 a comis 4 furturi din supermarketuri diferite, pentru care politia a intocmit 2 dosare cu cate 2 fapte.
Mentionez ca nu exista prejudiciu pentru 2 din faptele efectuate deoarece fie a fost prins in momentul faptei fie a returnat produsele.
Pentru primul dosar ( 2 fapte- una cu prejudiciu nerecuperat si pentru cealalta a fost prins cand incerca sa sustraga bunuri dar nu a iesit cu ele din magazin) s.a solicitat de catre procuror schimbarea masurii preventive din control judiciar in arest preventiv 29 zile.
Pe durata acestei masurii, procurorul a dispus schimbarea incadrarii juridice pentru cel de al 2 lea dosar, din furt calificat in furt calificat forma continuata( 2 acte materiale) , mentionez ca si aici sunt 2 fapte una cu prejudiciu nerecuperat si una fara prejudiciu.
Intrebarile mele sunt:
1) se va mentine arestul preventiv inca 29 zile sau va fi judecat?
2) schimbarea incadrarii juridice in situatia de mai sus mentionata ii este favorabila sau agraveaza situatia?
3) Medierea celor 4 fapte il scapa de executarea puscariei sau nu?
4) ce pedeapsa ar primi in caz de executare ?