Una este sa îți alegi persoana sau pur și simplu mergi la una oarecare și îi bagi cuțitu în gat = omor calificat
Și alta e sa uciderea din culpa = un eveniment petrecut de tine fără sa îl fi vrut.
Tâlhăria este când il futi pe un om și îi mai dai 2 3 pumni = tâlhărie.
Aici vorbim despre Ucidere din culpa nu de omor.
AlmaDolce a scris:
Omorul din culpa il.vad mai putin pedepsit fata de talharie din ce in ce observ cazuri grave sentinte miloase fata de ele fiecare doreste sa scape de inchisoare si inteleg de ce dar
Ceea ce nu inteleg este de ce omorul este considerat mai putin grav decat o talharie
adywb a scris:
AlmaDolce a scris:
Exista instante care comit erori mari si nu fac diferenta intre o fapta grava si mai putin grava am vazut cu ochii mei ce instante avem din pacate cine comite lucruri grave este liber si cine o comite mai putin grav face puscarie
Sper că la fapta acestui domn nu vă referiți ca la o faptă mai puțin gravă. Din păcate legislația română e permisivă cu astfel pe personaje care cu bună știință încalcă regulile de circulație, omoară oameni nevinovați și pe urmă vin și ne spun nouă ce frică le este de închisoare. Din punctul meu de vedere o astfel de faptă nu este omor din culpă, este omor calificat și pedeapsa ar trebui să fie pe măsură.