avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate Vykut

Activitate Vykut

Bună ziua. În urma unui accident rutier urmează sa mi se anuleze permisul de conducere. Întrebarea mea este:daca cer dovada pot sa conduc un aotovehicul și în alta tara sau doar în România? Mulțumesc.
Bună ziua! În urma cu un an și câteva zile am fost implicat într un accident rutier, totul fiind din vina mea. Mi sa deschis dosar penal pentru ucidere din culpa și vătămare corporala. Întrebarea mea este.. Oare în cat timp se va finaliza procesul? Asa cu o aproximație? Mulțumesc frumos!
Țin sa menționez ca accidentul s a petrecut în jud. Mureș...
Bn

lungdan a scris:

Daca mortu depasea pe linie continua atunci , da era omor din culpa.

Una este sa îți alegi persoana sau pur și simplu mergi la una oarecare și îi bagi cuțitu în gat = omor calificat
Și alta e sa uciderea din culpa = un eveniment petrecut de tine fără sa îl fi vrut.
Tâlhăria este când il futi pe un om și îi mai dai 2 3 pumni = tâlhărie.
Aici vorbim despre Ucidere din culpa nu de omor.

AlmaDolce a scris:

Omorul din culpa il.vad mai putin pedepsit fata de talharie din ce in ce observ cazuri grave sentinte miloase fata de ele fiecare doreste sa scape de inchisoare si inteleg de ce dar
Ceea ce nu inteleg este de ce omorul este considerat mai putin grav decat o talharie
adywb a scris:

AlmaDolce a scris:
Exista instante care comit erori mari si nu fac diferenta intre o fapta grava si mai putin grava am vazut cu ochii mei ce instante avem din pacate cine comite lucruri grave este liber si cine o comite mai putin grav face puscarie

Sper că la fapta acestui domn nu vă referiți ca la o faptă mai puțin gravă. Din păcate legislația română e permisivă cu astfel pe personaje care cu bună știință încalcă regulile de circulație, omoară oameni nevinovați și pe urmă vin și ne spun nouă ce frică le este de închisoare. Din punctul meu de vedere o astfel de faptă nu este omor din culpă, este omor calificat și pedeapsa ar trebui să fie pe măsură.

Nu îmi este frica de pușcărie dar nici nu mi am dorit sau îmi voi dori sa întru acolo. Cu siguranță nici tu nu îți dorești acest lucru. Nu am făcut postul asta sa ma plâng de mila și cum mi ar fii mie frica la pușcărie. Eu sunt curios care ar fii șansele sa primesc o condamnare cu suspendare, mai ales ca sunt tânăr și am toată viata înainte. Este doar o greșeală care ma tine în loc de ceva vreme și o sa ma mai tina.
Îți doresc drumuri bune stimate conducător auto și sa nu ai parte de retardați pe șosele.
adywb a scris:

AlmaDolce a scris:
Exista instante care comit erori mari si nu fac diferenta intre o fapta grava si mai putin grava am vazut cu ochii mei ce instante avem din pacate cine comite lucruri grave este liber si cine o comite mai putin grav face puscarie

Sper că la fapta acestui domn nu vă referiți ca la o faptă mai puțin gravă. Din păcate legislația română e permisivă cu astfel pe personaje care cu bună știință încalcă regulile de circulație, omoară oameni nevinovați și pe urmă vin și ne spun nouă ce frică le este de închisoare. Din punctul meu de vedere o astfel de faptă nu este omor din culpă, este omor calificat și pedeapsa ar trebui să fie pe măsură.

Am văzut și eu tot felu de cazuri pe internet, chiar un caz: 3 ani cu executare după ce un taximetrist a lovit mortal o persoana pe trecerea de pietoni... Și ma frământă grozav...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Practica majoritara a instantelor, in cazul in care veti fi gasit vinovat, este sa dispuna o solutie de condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, dar am vazut ca exista si instante care au inceput sa dispuna pedepse cu executare in regim de detentie in astfel de cazuri.

Mi am luat, a 2 a zi după accident. Mi as dori sa fie ok...

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA "STOEAN CARMEN" a scris:

Buna dimineata,
este important sa va angajati un avocat care sa va fie aproape

Nu am antecedente. Nenorocirea este încă proaspata și încă ma tot gândesc atat la acei oameni cât și la viitorul meu...

adutescu a scris:

Daca nu aveti antecedente, nu exista nici o posibilitate sa primiti o condamnare cu executare. Asiguratorul va fi obligat la plata daunelor. Dvs.veti avea o condamnare cu suspendare sub supraveghere, cel mai probabil.

Bună ziua. Am provocat un accident rutier în urma cu câteva luni de zile de unde a rezultat o persoana decedata și o persoana rănită. Am depășit pe linie continua, nu am consumat batururi alcoolice sau substanțe interzise. Nu am fugit de la locul faptei, și mi am asumat toată vina. Întrebarea mea este: la ce as putea sa ma aștept? Care sunt șansele sa primesc o condamnare cu executare? Familiile îndurerate vor merge în instanta cu asigurarea...
Mi s a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa și vătămare corporala.