avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate skypynel

Activitate skypynel

Răspuns la discuția Restanta sau nu?
elis a scris:

Imi pare rau ca gandesti asa ...... :( .... stiu ca traim in Romania :) .....dar trebuie sa ne aparam intr-un fel drepturile fata de angajatorii de acest gen ...

o alta parerea dea mea este aceea ca in cativa ani o sa ajungem ca in bancul : la inceput ia radacina asta apoi ia medicamentul asta pe urma ia antibioticul ca medicamentul nu mai e bun a venit si operatiile cu transplanturi si azi toata lumea cauta iar radacina ca e mai sanatoasa;
asa ca noi clasa mijlocie o sa disparem si iar o s se ajunga sa fie doar oameni foarte bogati si sclavi
Răspuns la discuția anabel
anabel a scris:

va rog frumos sa-mi raspundeti !
Am fost angajat la o firma unde nu mi-a fost primita cartea de munca, nu au avut nevoie de ea. Este normal? Cine imi va face inscrisurile in cartea de munca si cum aflu daca firma mi-a virat contributiile la CAS si sanatate? Va multumesc.

ai semnat vreun contract de munca cu ei? daca nu inseamna ca nu o sa iti scrie nimeni nimic in ea daca ai semnat totusi un contract de munca in momentul cand vei pleca de la firma respectiva o sa primesti o hartie ce vechimea etc . nu mai stiu ce scria in a mea iar apoi cand te angajezi la alta firma le dai si adeverinta respectiva si o sa tio treca ei in cartea de munca cel putin asa a fost la mine
nu sorry si nici nu stiu dar nu am auzit de asa ceva pana acum
elis a scris:

Imi pare rau ca gandesti asa ...... :( .... stiu ca traim in Romania :) .....dar trebuie sa ne aparam intr-un fel drepturile fata de angajatorii de acest gen ...

nu avem cum s ne aparam drepturile in romania mai ales de genul asta de angajatorii nu se vrea lucrul asta in romania daca sar vrea ITM sar autosesiza nu se poate ca o firma cu profit de miliarde pe luna (nu stiu cat sunt declarate legal) sa tina soferi de tir cu 600 ron salariu pe cartea de munca cand se stie ca minimul daca te duci undeva e de cel putin 1500 director cu 1200 pe cartea de munca si asa mai departe
elis a scris:

1. Nu face caz pentru 2 zile , ci intreba daca are dreptul la numai 2 raspunsuri pe care le-a primit. Se astepta sa primeasca mai multe raspunsuri.

2. Daca te consideri nedreptatit de catre angajator referitor la drepturile tale de salariat, depune o sesizare la ITM.

doar lam citat iar referitor la nedreptatile mele nu cred ca are sens sa fac vreo plangere pentru ca are bani de dat spaga ca doar traim in romania si stim multi cum merg lucrurile aici
eugen68octavian a scris:

Nu am dreptul decat la 2 raspunsuri?

pentru 2 zile faci atata caz eu am contract 8h/zi de luni pana vineri in schimb lucrez sambata pana la 4 adica 8 ore in rest lucrez zece ore pe zi nu am salariul real trecut in cartea de munca ce as putea sa fac ca nu am cu ce dovedi state de plata nu am semnat nu am vazut iau banii prin niste dispozitii de plata din care reiese ca iau 9 mil pe luna iar in carte am trecut doar 600 nu am luat nicio zi de concediu in 9 luni si nici nu vrea sa imi dea cica decat la iarna urmatoare
Răspuns la discuția intru la puscarie sau nu?
Romy a scris:

Nu ai pus intrebarea ca sa pot sa-ti raspund.
Daca vrei sa stii daca poti refuza testul cu poligraful? da poti, oricum nu e relevant in instanta.:O

pai cu martorii astia 2 daca sa zicem ca ma actioneaza in instanta poate sa castige procesul neavand alte dovezi sau martori?
an gajatorul meu ma acuzat de furt
am fost de acord sa dau testul cu poligarful
1 intrebare ai inselat pe cineva care avea ingredere in tine raspuns nu raspuns corect
2 ai furat la celelalte locuri de munca raspuns nu raspuns corect
3 ai furat (in afara de cele declarate (fructe) ) altceva in viata ta raspuns nu raspuns corect
4 ai sustras bani din incasari (in afara de cele declarate (surplusuri) raspuns nu raspuns gresit(cica mint)
mi e mi se pare ca prima intrebare se cam bate cap in cap cu intrebarea 4 si mi se pare ceva suspect:
1 nu mi sa aratat graficul,2 graficul era scos la imprimanta in alta camera nu in cea in care dadeam testul
3 acum zice ca in nu stiu ce data am vandut ceva si nu am declarat si ca are si 2 martori( 1 care e bun prieten si vecin cu el, iar al doilea este un fost angajat care lam prins furand)
nu am mai vrut sa mai dau inca o data testul sa imi puna iar alte serii de intrebari ce poate sa imi faca
eu stiu ca nu am vandut ca nu am furat nu am alte antecedente nu am furat de la celelalte firme unde am lucrat nu am furat altceva in afara de fructe in viata asta. rog daca se poate un raspuns rapid penru ca maine ma chemat sa vb iar cu el