avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate End3r

Activitate End3r

Răspuns la discuția Modificare program vizitare copii
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua si la multi ani!
Modificare program vizitare copii

Prin acordul partilor: se pot face la notar modificari la un program de vizitare stabilit de instanta? Sau se poate renunta la programul stabilit de instanta si intocmit ulterior un alt program de vizitare?

Multumesc anticipat!
Buna ziua lume!
Am urmatoarea situatie personala:
- fosta sotie mi-a "fabricat" un ordin de protectie provizoriu care a fost anulat de catre procuror;
- toata procedura a durat 3 zile, timp in care a trebuit sa evacuez imobilul proprietate personala;
- am introdus contestatie in termen de 48 h, cu solicitarea recuperarii cheltuielilor de cazare;
- instanta a dispus disjungerea acestui capat intr-o cerere de chemare in judecata separata, punandu-mi in vedere identificare unui temei legal pentru aceasta solicitare.

Intrebare: care este temeiul legal, in aceste conditii, prin care pot sa-mi recuperez cheltuielile de cazare? Mentionez ca am dovezile platii cazarii.


romascanu a scris:

E bine că ați învățat de la Google definiția cererii reconvenționale...

Ar fi și mai bine să vă concentrați atenția pe ceea ce are cu adevărat relevanță. Spre pildă, verbul din art 532 pe care l-ați scris mai sus (tot de la Google citire, presupun).

„se datorează”

Ceea ce se datorează, dar, între timp, s-a achitat (în bani sau în natură) se mai datorează?

Aici e ... nuanța.
Și apărarea corespunzătoare...
Nu există nicio rațiune pentru care, pe aceeași perioadă, părintele să fie socotit în continuare debitor al obligației de întreținere care s-a stins prin plată ori prin executare în natură, după caz.





Vă mulțumesc pentru replică. Exact ăsta e tipul de răspuns pe care îl căutăm: concis și la obiect.
Aproximativ o luna de zile. Atat le-a luat avocatilor mei sa ma informeze despre faptul ca cererea recoventionala este asimilata unei chemari in judecata. Noroc de Google.
Eu am facut chemarea in judecata, eu sunt reclamantul.

Dapix a scris:

Legea este clară, de la data chemării în judecată datorați pensie de întreținere, și trebuie să aveți chitanțale originale de la bancă, ca probă că v-ați achitat datoria.



Ionut.ion a scris:

Creditul pe numele lui este luat?
A fost luat inainte de casatorie?

Eu as vira doamnei suma respectiva intr-un cont bancar ( initial as face si un act notarial prin care ea sa mi indice acel cont si eu sa scriu la Detaliile virarii banilor- pensie alimentara conform intelegere notariala X...) si apoi i-as cere sa contribuie si ea cu jumatate din toate cheltuielile casei ( pentru copiii, impozite, utilitati, hrana...).

Nu contribuie ca nu vrea sau nu are de unde... as contribui si eu cu suma cu care contribuie si dumneaei, i-as cere sa stabilim prioritatile de banii in cauza si restul din venitul meu l-as investi, pune intr-un depozit...
Chiar daca asta inseamna sa raman cu restante la utilitati, renunt la meditatiile pentru copii, etc.


Creditul este facut in timpul casatoriei, insa doar veniturile mele au fost luate in calcul, la momentul respectiv sotia nu aducea venituri.
In prezent, eu achit creditul imobiliar, facturile casei, cumparaturile saptamanale si cheltuielile cu gradinta si scoala copiilor.

Avocata mi-a spus ca dreptul de solicitare a pensiei alimentare, in cazul meu se naste de la data depunerii cererii recoventionale. Dar conform art. 532 discutam doar de chemarea in judecata. Poate cineva sa-mi confirme daca rationamentul e corect?

Art. 532
Data de la care se datorează pensia de întreţinere
(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.
(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.
De ce as mai avea nevoie de alte dovezi, daca oricum ii fac transferul bancar?
Despre pensia alimentara:

Sunt reclamant intr-un proces de divort. Locuiesc impreuna cu sotia si mama celor 2 copii ai nostri intr-un imobil contractat prin credit ipotecar.
Ca urmare a evolutiei actiunii de judecata, am efectuat o cerere de modificare a cererii de chemare in judecata, la care părăta a inaintat o cerere recoventionala.
Initial nu datoram plata pensiei alimentare, fiind reclamant. Prin cererea reconventionala am devenit bun de plata a pensiei alimentare din momentul inaintarii acesteia.
Problema: locuim impreuna si contribui in proportie de 90% la cheltuielile casei, aici vorbim si despre cheltuilele prilejuite de cresterea copiilor. Nu mi se pare normal ca pana la data pronuntarii hotararii de divort sa fiu dator cu plata pensiei alimentare, in conditiile in care deja suport cheltuielile de crestere ale copiilor.
Ce sa fac? Sa virez, doamnei lunar prin transfer bancar pensia alimentara si sa o las pe ea sa faca cheltuilele pentru copii, pana la data hotararii de divort?
Multumesc anticipat!
Nu am nevoie de anumite sfaturi și cu siguranță nu am nevoie de ironia dumneavoastră.