avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire (parțială) taxe onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire (parțială) taxe onorariu avocat

Am apelat la un avocat pentru un demers in instanță în cazul unui divorț cu copii minori. Am plătit încă de la început un onorariu de 3700 lei. La scurtă vreme după inițierea acțiunii în instanță, m-am împăcat cu soția. Serviciile primite au constatat doar in:
- 2 întâlniri cu avocatul;
- întocmirea și depunerea la Judecătorie a cererii de chemare în instanta și a cererii de anulare a acțiunii.
Astfel, am solicitat returnarea măcar parțiala a onorariului. Spre neplăcuta mea surpriză, pentru "munca" prestată mai sus, avocatul și-a oprit suma de 2700 de lei, amanandu-ma pe deasupra și o lună de zile pentru cei 1000 de lei de returnat.
Ce pot să fac pentru a-mi recupera o sumă rezonabilă din onorariul inițial?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: End3r , utilizator 16:12, 16 Aprilie 2019
Din suma achitată de dvs avocatul a plătit cel puțin 20 % taxe, impozit profit,asigurări sanatate,taxe barou.Daca adăugăm două consultații în general 100-150 de lei /h mai avem aproximativ 300 lei plus costuri birotică,transport instanta,parcare aproximativ 100 lei.Redactare
î celor oua cereri 1000 de lei cu aproximație.poate chiar mai mult.Trageti linie i o sa vedeti care este total sumei pe re av era îndreptățit sa o păstreze și pe colo o sa iesiti.
Pai înseamnă că dacă procesul s-ar fi întins pe o perioadă de cel puțin un an, cu 4-5 termene, ar fi ajuns săracul avocat să facă muncă benevolă.
Cum puteți afirma că tehno-redactarea a două foi, poate costa 1000 de lei??? Aveți undeva o antecalculație, un deviz pentru asemenea "lucrare" complexă?
Am impresia că există o specie de "avocați" care cred că ușa lor e deșchisă doar de niște proști cu 4 clase.
Acele 2 pagini puteau sa va faca sa scăpăti de soție si sa va luati un model mai nou,sa rămâneți cu averea intactă im cazul unui partaj sau sa scăpați de pușcărie în cazul
unui dosar penal.Faptul ca aveti mai mult de 4 clase e minunat trebuia sa va reprezentati singur pt a evita astfel de discuții.Din punctul meu de vedere în cel mai bun caz se puteau restitui inca 4-500 lei, mai mult nu
In avocatura nu exista mercuriale,onorarii minime recomandate.A existat recent o astfel de inițiativă suma propusă pt redactarea unei acțiuni era de minim 800 lei asa ca nu am exagerat cu nimic.Trebuia sa întrebați în mai multe locuri probabil găsești și av care sa va solicite 2000 de lei dar nu asta era solutia.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Doresc să vă contrazic: DOAR finalizarea acțiunii, putea IPOTETIC să mă pună în una sau unele din ipostazele enumerate de dumneavoastră. Nu niște formulări tipizate, reluate și iar reluate care implică doar schimbarea numelui clientului și a datelor/termenelor.
Importanța unui avocat e dată de abilitățile acestuia de a interpreta și de a se folosi de datele pe care le are într-un proces în favoarea clientului și nu de numărul sau felul documentelor întocmite.
Da, pentru ceea ce a făcut, mă puteam reprezentam și singur. Știu și eu sa deschid un calculator, să editez și să listez un document.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
End3r, utilizator
Atunci va doresc succes in demersurile dvs,în mod evident nu aveti nevoie de sfaturi pe un forum, o sa va descurcat singur pt recuperarea a 90%din onorariu.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata - obligatie achitata inainte de primul termen DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua, In situatia in care am dat pe cineva in judecata, am achitat onorariul avocatului si taxa de timbru si, inainte de primul termen, paratul si-a ... (vezi toată discuția)
Reprezentare în instanta fără avocat am avut un avocat care ... jacquelline jacquelline Reprezentare în instanta fără avocat Am avut un avocat care m-a reprezentat intr-un proces dar după ce am plătit onorariul m-a lăsat baltă. Ma pot ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)