avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire (parțială) taxe onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire (parțială) taxe onorariu avocat

Am apelat la un avocat pentru un demers in instanță în cazul unui divorț cu copii minori. Am plătit încă de la început un onorariu de 3700 lei. La scurtă vreme după inițierea acțiunii în instanță, m-am împăcat cu soția. Serviciile primite au constatat doar in:
- 2 întâlniri cu avocatul;
- întocmirea și depunerea la Judecătorie a cererii de chemare în instanta și a cererii de anulare a acțiunii.
Astfel, am solicitat returnarea măcar parțiala a onorariului. Spre neplăcuta mea surpriză, pentru "munca" prestată mai sus, avocatul și-a oprit suma de 2700 de lei, amanandu-ma pe deasupra și o lună de zile pentru cei 1000 de lei de returnat.
Ce pot să fac pentru a-mi recupera o sumă rezonabilă din onorariul inițial?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: End3r , utilizator 16:12, 16 Aprilie 2019
Nu am nevoie de anumite sfaturi și cu siguranță nu am nevoie de ironia dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata - obligatie achitata inainte de primul termen DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua, In situatia in care am dat pe cineva in judecata, am achitat onorariul avocatului si taxa de timbru si, inainte de primul termen, paratul si-a ... (vezi toată discuția)
Reprezentare în instanta fără avocat am avut un avocat care ... jacquelline jacquelline Reprezentare în instanta fără avocat Am avut un avocat care m-a reprezentat intr-un proces dar după ce am plătit onorariul m-a lăsat baltă. Ma pot ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)