avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters54529

Activitate ContSters54529

si aveti idee p cand ar putea sa se modifice aceata lege sau daca se va modifica?
Eu ma gandesc ca saptamana viitoare sa platesc taxa, daca se va publica aceasta lege voi primi banii inapoi sau o sa trebuiasca sa ii dau in judecata pentru recuperare?
eu am o masina adusa din germania si as vrea sa o inmatriculez am sunat la inmatriculari si au zis ca ei nu au primit nimic in acest sens si daca vreau sa inmatriculez masina trebuie sa platesc taxa de poluare..... ce e de facut!? de cand se aplica acea hotarare din 14 noiemrie?
Răspuns la discuția Se mai palteste taxa de poluare?
eu acum am scos primul rand de numere rosii.... deci ar trebui sa astept sa se publice in monitorul oficial? sau cum ca nu am inteles.....
buna ziua,
am vazut zilele astea cateva site uri de stiri care ar spune ca nu se mai plateste taxa de inamtriculare.ESTE ADEVARAT? va intreb acest lucru deoarece chiar voiam sa merg luni sa o platesc.De cand intra in viguare acest lucru?

[ link extern ]

Ati scapat de taxa de poluare!

REªIŢA – Miturile avansate de Guvern că taxa de poluare este compatibilă cu dreptul european s-au spulberat.

Puţină lume ştie că, odată cu pronunţarea hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cauzele a doi români, Ioan Tatu (hotărârea din 7 aprilie 2011) şi Iulian Nisipeanu (hotărârea din 7 iulie 2011), s-au spulberat toate miturile avansate de Guvern în perioada 2008-2011, referitoare la o pretinsă compatibilitate a O.U.G. nr. 50/2008 privind taxa de poluare, în toate formele sale, cu dreptul european.
Vă amintiţi că, prin vară, foarte multă lume a cerut în instanţă restituirea taxei de poluare, însă hotărârile tribunalelor erau diferite de la caz la caz, de la judeţ la judeţ. În acest context a fost promovat recursul în interesul legii de către Procurorul General al României şi s-a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să decidă în sensul că acţiunile judiciare având ca obiect restituirea taxei de poluare sunt inadmisibile dacă cei care au cerut taxa de poluare nu au contestat decizia de calcul a acesteia în 30 de zile de la data emiterii ei de către Finanţe.
În şedinţa din 14 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 24 în dosarul nr. 9/2011, a admis recursul în interesul legii şi a stabilit că acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului, prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al UE, fără plata taxei de poluare prevăzută de OUG nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din respectiva ordonanţă este admisibilă.
Pe scurt, din Decizia instanţei supreme, se desprind două concluzii: orice cetăţean care îşi va cumpăra un autoturism second-hand nu va mai plăti taxă de poluare şi orice român care a cerut în instanţă restituirea acestei taxe va trebui să îşi primească banii înapoi.
Nina Curiţa

si [ link extern ]
Răspuns la discuția cum revendic o mostenire|?
va rog frumos ajutati-ma!
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare si va rog din tot sufletul sa ma ajutati!
Tatal meu natural a murit acum 6 ani, intre timp mama mea s-a recasatorit. Dupa tatal natural eu mai am 2 surori, acestea fiind dintr-o alta casatorie a tatalui meu, eu fiind fata cea mai mica dar din alta casatorie a tatalui meu.Noi surorile ne-am intalnit si am vrea sa revendicam mostenirea tatalui meu ( pamanturi care sunt foarte multe) pana acum nu ne-am interesat deloc si nu stim de unde sa incepem. Tatal meu nu a lasat testament, deci noi am fi direct mostenitoare deoarece suntem copii lui. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi de unde sa incep ce trebuie sa fac.... ceea ce evidentieaza ca suntem copii lui este certificatul de nastere ( mentionez ca alte acte nu mai am) cu ce dovezi sa mergem la cadastru sa dovedim ca suntem copii decedatului. Va rog frumos indrumati-ma ca nu stiu de unde sa incep... Mentionez ca locul unde este mostenirea este la 450 de km distanta fata de unde domiciliez si as vrea ca saptamana asta sa fac un drum acolo sa ma interesez dar nu stiu de unde.
Va multumesc din tot sufletul!
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare si va rog din tot sufletul sa ma ajutati!
Tatal meu natural a murit acum 6 ani, intre timp mama mea s-a recasatorit. Dupa tatal natural eu mai am 2 surori, acestea fiind dintr-o alta casatorie a tatalui meu, eu fiind fata cea mai mica dar din alta casatorie a tatalui meu.Noi surorile ne-am intalnit si am vrea sa revendicam mostenirea tatalui meu ( pamanturi care sunt foarte multe) pana acum nu ne-am interesat deloc si nu stim de unde sa incepem. Tatal meu nu a lasat testament, deci noi am fi direct mostenitoare deoarece suntem copii lui. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi de unde sa incep ce trebuie sa fac.... ceea ce evidentieaza ca suntem copii lui este certificatul de nastere ( mentionez ca alte acte nu mai am) cu ce dovezi sa mergem la cadastru sa dovedim ca suntem copii decedatului. Va rog frumos indrumati-ma ca nu stiu de unde sa incep... Mentionez ca locul unde este mostenirea este la 450 de km distanta fata de unde domiciliez si as vrea ca saptamana asta sa fac un drum acolo sa ma interesez dar nu stiu de unde.
Va multumesc din tot sufletul!
aveti idee cam la cat se ridica aceasta taxa intr-un oras foarte mic vreau sa spun ca eu o sa vand garsoniera cu 5000 de euro deoarece acesta este pretul zonei....
taxe pentru fisc!?
Buna ziua!

As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la care am incheiat actele mi-a facut si intabularea dar eu am pierdut acel act de intabulare. de asemenea anul trecut am fost sa platesc impozitul la ea dar mi s-a spus acolo ca nu pot plati ca nu am inregistrat-o urmand ca eu sa merg sa duc contractul de vanzare cumparare fapt ce nu l-am facut. eu am cumparato in 2007 septembrie. Acum cand o vand trebuie sa merg sa o inregistrez si sa platesc din urma pana in ziua de azi? sunt ceva penalitati?
De asemenea m-ar interesa cu aproximatie cam la cat m-ar ajunge actele notariale.
Va rog frumos daca puteti s aimi raspundeti si mie cat mai repede.
Va multumesc!