Va multumesc foarte mult!
Puteti sa-mi spuneti de ce curge de la data expirarii termenului prevazut in promisiune pentru incheierea contractului final de vanzare-cumparare? In acel act scrie ca contractul final de vanzare-cumparare sub forma autentificata va fi incheiat in momentul intabularii in CF a terenurilor. Din motive obiective, Vanzatorul nu a reusit sa intabuleze in CF terenurile (Vanzatorul detinea terenurile tot pe baza unor promisiuni de vanzare-cumparare). Mentionez ca Promitentul Cumparator nu a achitat valoarea terenurilor.
La data de 24.08.2011 s-a incheiat o Promisiune de vanzare – cumparare, avand ca obiect obligatia Promitentului Vanzator de a vinde Promitentului Cumparator terenuri in suprafata totala de ... mp, respectiv obligatia Promitentului Cumparator de a achita valoarea terenurilor pana la data de 30.11.2012.
Documentul mentionat, prevede obligatia Promitentului Vanzator ca, la momentul intabularii in cartea funciara a imobilelor – terenuri, sa incheie Contract de vanzare – cumparare in forma autentica.
Din motive obiective, Promitentul Vanzator se afla in imposibilitatea de a intabula in cartea funciara imobilele – terenuri pe numele acestuia din urma.
Nici pana in momentul de fata Promitentului Cumparator nu a achitat intreaga valoare a terenurilor in cauza.
Intrebarea este daca termenul de prescriptie a dreptului de actiune este de 3 ani si curge de la data incheierii Promisiunii de vanzare cumparare, conform Decretului 167/1958?
Care este procedura juridica, eventual fiscala, in urmatoarea situatie: un tir incarcat cu marfa societatii trece peste granita, descarca o parte din marfa, revine in tara cu marfa ramasa, si o descarca aici. Transportul este organizat asa din cauza sarbatorilor.
Ce documente presupune aceasta situatie? Procedura?
Care este sanctiunea prevazuta de lege pentru lipsa auditului intern? Mentionam ca societatea este obligata la efectuarea auditului financiar, si ca urmare are obligatia sa asigure si audit intern. Care este institutia care poate sanctiona societatea?
Mentionez ca societatea are capital privat.
Multumesc!
Intr-adevar n-am fost suficient de punctuala.
M-am gandit la cntractul de vanzare cumparare si anuma in cazul unor bunuri de gen.
Doresc sa trec in contract ca "Dreptul de proprietate asupra produselor livrate se transferă, de la Vânzător la Cumpărător, la data achitării integrale a preţului de către Cumpărător. Până la data achitării integrale a produselor livrate, marfa se consideră în regim de custodie, fără îndeplinirea altor formalităţi. ". - avand in vedere faptul ca Codul trateaza oarecum separat transferul dreptului de proprietate in ceea ce priveste bunurile de gen, ma gândeam daca este corect sa trec in contract aspectele mai sus mentionate.