La data de 24.08.2011 s-a incheiat o Promisiune de vanzare – cumparare, avand ca obiect obligatia Promitentului Vanzator de a vinde Promitentului Cumparator terenuri in suprafata totala de ... mp, respectiv obligatia Promitentului Cumparator de a achita valoarea terenurilor pana la data de 30.11.2012.
Documentul mentionat, prevede obligatia Promitentului Vanzator ca, la momentul intabularii in cartea funciara a imobilelor – terenuri, sa incheie Contract de vanzare – cumparare in forma autentica.
Din motive obiective, Promitentul Vanzator se afla in imposibilitatea de a intabula in cartea funciara imobilele – terenuri pe numele acestuia din urma.
Nici pana in momentul de fata Promitentului Cumparator nu a achitat intreaga valoare a terenurilor in cauza.
Intrebarea este daca termenul de prescriptie a dreptului de actiune este de 3 ani si curge de la data incheierii Promisiunii de vanzare cumparare, conform Decretului 167/1958?
Articolul 6 alin. (4) C. civ. stipulează că „prescripțiile, decăderile și uzucapiunile începute și neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi sunt în întregime supuse dispozițiilor legale care le-au instituit”
Da, prescriptia este de 3 ani conform decretului mentionat, insa cuge de la data expirarii termenului prevazut in promisiune pentru incheierea contractului final de vanzare-cumparare.
Va multumesc foarte mult!
Puteti sa-mi spuneti de ce curge de la data expirarii termenului prevazut in promisiune pentru incheierea contractului final de vanzare-cumparare? In acel act scrie ca contractul final de vanzare-cumparare sub forma autentificata va fi incheiat in momentul intabularii in CF a terenurilor. Din motive obiective, Vanzatorul nu a reusit sa intabuleze in CF terenurile (Vanzatorul detinea terenurile tot pe baza unor promisiuni de vanzare-cumparare). Mentionez ca Promitentul Cumparator nu a achitat valoarea terenurilor.
Vanzare teren
pesticid
Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare.
Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)